4.8 C
Zagreb
Naslovnica Sport Novak Đoković: Sve se kontrolira iz jednog izvora, širi se propaganda, a...

Novak Đoković: Sve se kontrolira iz jednog izvora, širi se propaganda, a to odgovara eliti

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković uoči šesnaestine finala Pariza održao je konferenciju na kojoj je otvorio dušu.

– Ne čitam novine ni po aplikacijama ni tiskana izdanja, ne gledam ni vijesti na TV-u već nekoliko godina. Ipak, zbog prisustva na društvenim mrežama, dođem do tih informacija koje se provlače kroz medije. Ne mogu reći da me ne pogađaju – čovjek sam, imam emocije i naravno da mi je stalo – rekao je Đoković te dodao:

– Koliko god da mi je stalo da zastupam prave vrijednosti, da se borim za pravdu i za istinu, toliko mi je i stalo što generalno ljudi misle o meni. Ne ovisi mi život od toga jer znam tko sam i što sam, trudim se živjeti život po pravim postulatima. Znam pogriješiti, ali pogađa me kada se o meni šire laži.

Đoković je nastavio u dahu:

– Ne pogađa me kao ranije jer sam na neki način i navikao, od svjetskih medija, pa i od domaćih. Stvara se propaganda, uvučen sam u sve to na osnovu nečega što sam ranije govorio. Slobodnog informiranja sve je manje i manje… Sve se više kontrolira iz jednog ili dva izvora pa se širi propaganda koja odgovara eliti ili određenoj grupaciji ljudi. Sigurno da me pogađa, ali to me neće spriječiti da se zalažem za stvari za koje smatram da su ispravne.

Đoković se osvrnuo i na nastup na Australian Openu.

– Čekam službenu objavu pa ću odlučiti što ću i kako ću – rekao je Đoković koji odbija reći je li se cijepio zbog čega možda neće moći nastupiti u Australiji, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike