8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Mario je vikend rekorder, napuhao je čak 4,27 promila: A tko ne...

Mario je vikend rekorder, napuhao je čak 4,27 promila: A tko ne bi napuhao toliko nakon tri dana fešte!?

Prošle subote, u popodnevnim satima, policija je zaustavila pijanog vozača u Sesvetama Ludbreškim. Ispostavilo se da je muškarac sjeo za volan sa čak 4,27 promila alkohola u krvi. Portal Podravski.hr uspio je pronaći rekordera, koji im je ispričao svoju stranu priče.

Mario Kovaček iz Karlovca vraćao se kući s trodnevne fešte, kad ga je zaustavila policija. “Tri dana slavio sam s društvom, jedan iz društva je dobio sina, bile su i zaruke, i tako se zalomilo. Bili smo u krčmi u Sesvetama i tamo mi je bio auto, a onda smo otišli i u Gorice kod prijatelja i kasnije se ponovno vratili u Sesvete, otkud sam krenuo doma”, ispričao je Mario.

Auto mu je cijelo vrijeme bio parkiran ispred lokalne gostionice, u ulici kojom je policija patrolirala. Zna da je kriv, ali kaže kako se unatoč pijanstvu svega dobro sjeća.

“Krenuo sam doma automobilom, sjećam se svega i svjestan sam da nisam trebao. Još mi sestrična radi tamo u krčmi i mogla me ona voziti ili netko drugi, ali teško pijanom nešto objasniti, još pogotovo jer sam do kuće udaljen možda kilometar i pol. Na kraju su me zaustavili kod groblja u Sesvetama”, kaže Mario.

Policija ga je odvela u postaju na triježnjenje.

“A tko ne bi napuhao toliko nakon tri dana!? Nisam ludovao s autom, ali nisam ni trebao voziti”, zaključio je Mario.

Sada čeka optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do tri mjeseca.

Do pravomoćnosti odluke o prekršaju dobit će šest negativnih prekršajnih bodova i biti će upućen na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike