4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Kupovala psa preko interneta pa ostala bez 29 tisuća kuna

Kupovala psa preko interneta pa ostala bez 29 tisuća kuna

Policijska uprava Primorsko-goranska upozorila je na još jednu prijavu prijevare putem interneta. Njima je 36-godišnjakinja prijavila kako je prevarena prilikom pokušaja kupnje psa.

Ona je na internetu pronašla tvrtku koja se bavi prodajom psa te je putem mobilne aplikacije u listopadu stupila u kontakt s nepoznatom osobom.

– Radi nabavke željenog psa, upućena je da uplati novac na naznačeni račun. Budući da prva uplata nije realizirana, ponovo je uplatila traženi iznos, a zatim i osiguranje za prijevoz psa koje će joj biti naknadno vraćeno. Na taj način oštećena je uplatila oko 29.000 kuna te za nekoliko dana zaprimila poruku o tome da pas mora biti u karanteni 90 dana, a ukoliko ga želi preuzeti ranije i dobiti odgovarajući certifikat, mora uplatiti dodatni iznos. Budući da je dodatni iznos za uplatu nakon njenog negodovanja umanjen nekoliko puta shvatila je da je prevarena te je događaj prijavila policiji – stoji u priopćenju.

Ponovno upozoravaju građane da povećaju oprez te da dobro obrate pozornost prilikom kupnje.

– Ovom prilikom ponovo upozoravamo građana na potrebu povećanog opreza. Ukoliko je moguće preporučuje se dodatna provjere tvrtke ili pojedinca s kojim se ostvario kontakt, računa na koji se uplaćuje novac, kao i drugih okolnosti koje odudaraju od uobičajenih načina ovakvog načina kupnje. Uz to, ako je ponuda sama po sebi povoljnija ili bolja od sličnih, već je to znak da se obrati dodatna pozornost prilikom realizacije kupnje – upozoravaju iz policije, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike