-2.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bauer o micanju murala Zvonimira Bobana i milicajca: Njihov je eksponent i...

Bauer o micanju murala Zvonimira Bobana i milicajca: Njihov je eksponent i dirigent na Maksimiru tog 13. svibnja bio ni manje ni više nego Arkan

Thomas Bauer, poznati navijač Dinama i komunikacijski stručnjak oglasio se na fb-u povodom recentnih izjava šefice Nove ljevice Ivane Kekin:

“Logika ekstremne ljevice je da bi se Bobanov mural morao maknuti sa škole jer prikazuje nasilje, a s druge strane, ta ista ljevica propagira marksizam, pa i u obrazovnom sustavu. Iako je ta ideologija nesumljivo nasilna, što je u 20. stoljeću potvrđeno sa stotinjak milijuna mrtvih, Polom Potom, Staljinom i Causescuom. Prešućuje se da je Marxov filozofski predložak isplanirao drito to, krvavu diktaturu i genocid nad neistomišljenicima, pa se sve pokušava prikazati greškom i zabunom.

Nasuprot tome, čin Zvone Bobana bio je i ostao simbol građanskog bunta tada nemoćne, nenaoružane i jadne Hrvatske kojoj je prijetila komunistička JNA sa svom silom tajnih službi tada već pod izravnom kontrolom Miloševića i klike. Njihov je eksponent i dirigent na Maksimiru tog 13. svibnja bio ni manje ni više nego Arkan.

Ne manje važno je da je Boban simbol finog i pristojnog čovjeka, vrlo cijenjenog u europskom nogometu, koji od sebe ne radi političku figuru niti se time k..či, koji je sam naglasio da je njegov čin obični bunt, a da su heroji oni koji su stali pred tenkove i haubice. Uz to, Boban je nedvosmisleno i bez kalkuliranja stao i protiv Mamićeve operacije ovladavanja Dinamom i hrvatskim nogometom i svih kriminalnih i nečasnih radnji koje su pritom počinjene.
Ako on ne zaslužuje biti na školi, a Karl Marx zaslužuje nekritički biti na fakultetima, onda mi kao društvo, dragi moji, odlazimo u bezdan bez povratka”, piše Bauer.

VIDEO Kekin: Ja sam za micanje murala Zvonimira Bobana i milicajca

Najnovije

Još iz rubrike