1.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Zvijezde su u strahu zbog curenja tajni, među njima je i kći...

Zvijezde su u strahu zbog curenja tajni, među njima je i kći jedne od najbogatijih Hrvatica

Osobni podaci zvijezda A-liste, svjetskih čelnika i milijardera bili su meta nove masovne virtualne pljačke. Hakeri su već pustili brojne povjerljive podatke i dokumente koji se odnose na David Beckhama, Oprah Winfrey, Donalda Trumpa i Sira Philipa Greena, a sada navodno traže desetke milijuna funti kako bi zaustavili objavljivanje osjetljivih informacija, prenosi Daily Mail.

Iza ovog napada stoji zloglasna ruska hakerska banda Conti, a tvrde da su objavljene informacije samo jedan maleni dio datoteka koji uključuju popise klijenata, račune i podatke bankovnih računa među kojima su i računi darova za ljubavnike.

Conti kao i mnoge druge hakerske grupe djeluju tako da šalju lažne mailove s linkom ili dodatak koji sadrži virus koji potom napada računalnu mrežu što im daje prostor za krađu podataka, a prije otkrivanja problema mogu proći tjedni, ponekada i mjeseci.

Cyber stručnjaci vjeruju da će zahtijevati plaćanje valutama kojima se ne može ući u trag ili čak draguljima i vrijednim nakitom, a meta su im uvijek kompanije ili pojedinci koji će biti spremni platiti velike iznose. Među žrtvama je čak 600 Britanaca među kojima je i Tamara Ecclestone, kćer najbogatije Hrvatice i nogometaš Frank Lampard kao i internacionalne zvijezde poput Tonyja Bennetta, Samuela L. Jacksona i Aleca Baldwina.

-S obzirom na profilu ljudi i baze podataka kupaca ovo je uistinu golema prijetnja- otkrio je bivši pukovnik britanske vojne obavještajne službe Philip Ingram, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike