4.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Stanovnike malog mjesta terorizirao je jedan jarac, no prava je drama nastala...

Stanovnike malog mjesta terorizirao je jedan jarac, no prava je drama nastala tek kada je životinja nestala

Stanovnike Đurmanca, nedaleko od Krapine danju i noću opsjeda jedna životinja. Nije medvjed, vuk pa ni divlja svinja, već jedan uporni jarac! Životinja se noću zabijala u ulazna vrata, ulazila u dvorišta, hodala nasred ceste, a onda je – nestala.

Jedan jarac već danima tumara Đurmancem. Nekima je noću ulio strah u kosti, ali kako kažu oni koji su ga imali prigodu upoznati – nema razloga za brigu jer nije riječ o agresivnoj životinji.

”Negdje oko 3 sata je ušao u dvorište unutra i ja sam baš bio vani. Začudio sam se, rekao sam si otkud sad jarac. Imao je velike rogove, otkud je došao? Rekao sam ženi da stane dole, da ne bude došao na cestu da ga ne bi tko tresnuo, auto polupao ili kamion zgazio”, komentirao je Marijan Marinko Pavić.

No, tvrdoglavi jarac nije htio otići s prometnice, stao je tek 200 metara dalje.

Nakon što su mještani blokirali promet da jarca ne udari automobil on se zaputio prema kružnom toku. Tu je našao utočište. Neko vrijeme je jeo travu, a nakon toga gubi mu se svaki trag.

Bilo je to dovoljno da se o jarcu raspriča cijelo mjesto. Neki su ga čuli da proizvodi zvukove poput kakve zvijeri, drugi se kunu da nisu nikad vidjeli životinju s tako dugim rogovima, dok treći tvrde da je imao sto kilograma.

”To je bilo takvo živinče! Pa si mislim, kaj se to događa? Pa to je nekakva promjena svijeta danas”, rekao je Dunaj Miljek.

Postavlja se i pitanje odakle je jarac uopće došao.

”To je bilo razglabanje. Otkud je došao. Tko ga ima, tko ga nema. Ja mislim da je u transportu nekome pobjegao kad ga je netko vodio za rasplod ili ga je možda tko kupio ili je došao iz Slovenije”, kazao je Pavić.

Poveznica sa Slovenijom, čini se, ipak postoji.

”Čuo sam da ga je gore u Maclju uhvatio jedan kolega i da ga je otpeljao u štalu, dao mu je jesti. Izgleda da je taj jarac nekako smrdio pa mu ga je netko od susjeda odvezao i pustio van”, rekao je Vid Horvat.

Sad, jedino je pitanje kakav je završetak ove priče. No navijajmo za happy end – da se sigurno vrati kući, u Sloveniju, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike