1.3 C
Zagreb
Naslovnica Sport Zvuči nevjerojatno, ali je istina: Bjelovar dobiva dva nova stadiona, gradnja je...

Zvuči nevjerojatno, ali je istina: Bjelovar dobiva dva nova stadiona, gradnja je već počela

Pomalo zvuči nevjerojatno za hrvatske prilike, ali Bjelovar uskoro dobiva dva nova stadiona. Prije nekoliko mjeseci počela je izgradnja stadiona u Bjelovaru na kojem igra istoimeni trećeligaš, a par kilometara dalje gradi se i stadion za NK Ždralovi, također kluba iz 3. HNL.

Gradilišta je prije dva dana posjetio i predsjednik HNS-a Marijan Kustić koji je demantirao Šukerovo obećanje Bjelovarčanima. Bivši predsjednik obećao je pomoć HNS-a od milijun kuna, a za onaj u Ždralovima 750 tisuća kuna.

No to je bilo samo Šukerovo obećanje kojeg se više ništa ne pita, a novi predsjednik Kustić ne želi dati taj novac, prenosi Bjelovarac.

Tako će cijeli teret financiranja novog Gradskog stadiona u Bjelovaru pasti na leđa grada Bjelovara, dok će se onaj u Ždralovima financirati uglavnom privatnim kapitalom.

”Grad Bjelovara je do sada uložio 4,5 milijuna kuna za izgradnju prvog igrališta s umjetnom travom u našoj županiji i samostalno je krenuo u realizaciju izgradnje novog stadiona koji će koštati dodatna 22 milijuna kuna. Sami smo u to krenuli i sami ćemo to završiti. Sve koji mogu pomoći pozivam da pomognu oko izgradnje stadiona u Ždralovima”, poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Stadion NK Bjelovar trebao bi biti završen u svibnju iduće godine, a dobiti će tribinu od 1080 sjedalica od čega će biti 580 natkrivenih, prenosi Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike