5.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Dogovorio prodaju preko interneta pa umjesto zarade ostao bez nekoliko tiskuća kuna

Dogovorio prodaju preko interneta pa umjesto zarade ostao bez nekoliko tiskuća kuna

Nakon još jednog slučaja prevare policije poziva građane da budu oprezni tijekom online kupovine i prodaje.

Koprivničko-križevačka policija javila je o novom slučaju prevare putem interneta.

Riječ je o 25-godišnjem mladiću koji je 27. listopada putem mobilne aplikacije s nepoznatom osobom dogovorio prodaju predmeta kojeg je oglašavao.

Nepoznati prevarant poslao mu je poveznicu u koju je mladić unio podatke svoje kartice tekućeg računa. Umjesto uplate dogovorenog iznosa za prodaju, s tekućeg računa 25-godišnjaka nepoznatoj je osobi uplaćeno više tisuća kuna.

Policija traži počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli su kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare.

Policija upozorava građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela prijevara.

Na posebnom oprezu treba biti ako u poruci od nepoznate osobe dobijete poveznicu koja sliči poveznici banke ili Hrvatske pošte.

Provjerite točnost pravopisa i gramatike i nemojte odgovarati na sumnjivu e-poruku, nego je proslijedite svojoj banci tako da sami upišete adresu. Nemojte kliknuti na poveznicu ili preuzeti privitak, već adresu treba upisati u preglednik.

Također, tijekom komunikacije nikome se ne bi smjeli dostavljati povjerljivi osobni podaci, fotografije osobnih isprava, bankovnih kartica, kao ni slati jednokratne zaporke aplikacija internet bankarstva ni druge podatke za autorizaciju bankovnih transakcija, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike