6.5 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Ministrica Nikolina Brnjac o turističkoj sezoni: Imamo planove za sljedeću godinu, a...

Ministrica Nikolina Brnjac o turističkoj sezoni: Imamo planove za sljedeću godinu, a mladi u turizmu su ključna točka

Na krajnjem jugu Hrvatske okupila se turistička elita povodom Dana hrvatskog turizma, a sve je pratila RTL-ova reporterka Andrea Žarak.

U Župi dubrovačkoj okupilo se oko 500 sudionika koji su kroz razne panele mogli podijeliti svoja iskustva u ovoj sezoni, ali i dati prijedloge na koji način poboljšati sljedeću.

Koliko će se intenzivno radi na nadolazećoj sezoni za RTL Danas komentirala je s ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Ministrica tvrdi da već imaju pripremljene ključne točke za sljedeću sezonu o kojima su pričali tijekom Dana hrvatskog turizma. “Jedna od glavnih tema je bila kako zainteresirati mlade za poslove u turizmu. Isto tako potpisali smo memorandum o razumijevanju s ADAC-om koji će nam pomoći u pripremi isuće sezone. Izabrani su novi članovi Turističkog vijeća smo održali sastanak kojim je i dane su direktoru Hrvastke turističke zajednice jasne smjernice što očekuje od daljnjeg rada”, kazala je ministrica turizma.

U srpnju i kolovozu, nedostajalo je turističkih radnika, a što se tiče novih planova za njih ministrica kaže kako je na dnašnjem sastanku bio i predsjednik Hrvatskeudruge turizma. “Razgovarali smo i o njihovim prijedlozima, sve ćemo uzeti u obzir kako bi im se omogući što veći broj sezonskih radnika. Ministarstvo će povećati stipendije za naše mlade stipendiste, 2000 kuna stipendiste u koje moramo ulagati jer je to budućnost hrvtaskog turizma. AKo ulažemo u naše malde ulažemo i u kvalitetu hrvatskog turizma”.

Kad se uspoređuju brojke od sezone sada smo na 70 posto prošle turističke sezone 2019. Turistički pobjednik ove godine je svakako Istarska županija i Kvarner dok je ovdje na jugu bila nešto teža situacija. “Upravo smo krenuli iz Dubrovačko-neretvenske županije s cijepljenjem turističkog sektora da pošaljemo jednu poruku – da je Hrvatska sigurna destinacija. Mogu reći da je 75 posto cijepljenog turističkog jako dobra poruka. Naravno podtoji razlika između avio destinacija i auto destinacija. Kada su 1. travnja realizirane jasne mjere ulaska u Hrvatku, a rezultat je bio dolazak Uniteda i Delte u Hrvatsku. Svakako i letovi iz Rusije. Mi ćemo nastaviti i dalje raditi sve da ojačamo sezonu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji “, zaključila je Brnjac.

Najnovije

Još iz rubrike