-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Korlaet: Nitko ne spori da je Vukovar Grad heroj, radi se o...

Korlaet: Nitko ne spori da je Vukovar Grad heroj, radi se o nesporazumu

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet bio je gost Dnevnika N1.

Govoreći o problemu odlaganja glomaznog otpada, rekao je da je u Uniji Novoj ukupno 480 tona glomaznog otpada i podsjetio da rok ugovora ne ističe sutra već u utorak, 2. studenog.

“Mi ćemo sutra isprazniti tijekom dana sav taj otpad. Mislim da nema razloga za prosvjed. Mislim da će se građani Sesvetskog Kraljevca vidjeti da ćemo održati riječ. Otpad ćemo odvesti na plato Jakuševcu. Otprilike cijela ta količina i malo više stane na taj plato”, rekao je.

Podsjeća da u Zagrebu postoji 20 reciklažnih dvorišta. U šest se prima glomazni otpad, a u ostalim sve ostale vrste otpada, govori.

Neće, tvrdi, doći do zakrčenja grada otpadom.

“Plato je prije svega namijenjen razvrstavanju tog otpada, ali sada ćemo tamo odlagati privremeno. Mi mijenjamo projekt za Jakuševački plato. Drobilica je nabavljena i stoji na Jakuševačkom platou. Ishođenje dozvola je upravni postupak koji traje”, kazao je.

Upitan ne baca li se novac građana time što se ide iz privremenog rješenja u privremeno rješenje, Korlaet kaže da se dosad bacao novac građana.

“Trošio se izrazito neracionalno i dat ćemo sve od sebe da se to preokrene. Idemo prema trajnom rješenju. Sva velika prava rješenja su na stolu i na njima se radi”, govori Korlaet.

U petak je ispred Gradskog poglavarstva u Zagrebu muškarac sprejem ispisao grafit “HR = VUKOVAR = HR”.

Pretpostavlja se da je ovaj čin reakcija na uklanjanje grafita posvećenih Vukovaru koje se dogodilo u četvrtak.

Korlaet kaže da ne misli da je netko pogriješio.

“Došlo je do jednog velikog nesporazuma. Nitko ne spori da je Vukovar Grad heroj i nitko ne spori da je 204. brigada herojska brigada. Stojimo iza toga. Ovo što se dogodilo je nespretan splet okolnosti koji je doveo do situacije u kojoj se mi prozivamo za nešto za što zaista ne snosimo odgovornost”, istaknuo je.

Plenkoviću, kome zvono zvoni: HEP prefarbao mural posvećen Vukovaru baš pred tužnu 30. obljetnicu

VIDEO Odvjetnik Karačić o prefarbavanju murala u čast Vukovaru: Odlučili započeti obračun s muralima koji sadrže obilježja iz Domovinskog rata

FOTO BBB – i ponovno crtaju mural Vukovaru koji je HEP obrisao nakon zahtjeva Grada Zagreba

DP: Gradonačelnik Tomašević i Možemo obmanjuju javnost

Odvjetnik Karačić o dokumentima i muralima: Zašto lažete? Grad Zagreb bio taj koji je krenuo u obračun s ideološkim neprijateljem

Tomašević o brisanju murala: Greškom su uklonjeni svi, legalizirat ćemo onaj za žrtve Vukovara. Oglasio se i HEP

Najnovije

Još iz rubrike