5.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Tomašević: Da, kasnimo s plaćanjem režija za škole. Žao mi je zbog...

Tomašević: Da, kasnimo s plaćanjem režija za škole. Žao mi je zbog toga, ali…

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je u emsiji Radio Sljemena komentirao članak objavljen u Jutarnjem lstu o financijskim problemima zagrebačkih škola.

Podsjetimo, ravnatelji pojedinih škola požalili su se da im ne stiže novac Grada Zagreba zbog čega ne mogu plaćati režije te im prijeti prekid isporuke energenata i nekih usluga.

– Treba prvo reći da, kada smo preuzeli vlast u Zagrebu, ako govorimo o materijalnim trošovima škola, čak nisu bili plaćeni ni neki troškovi za siječanj. Kašnjenje je bilo jako veliko, više od četiri mjeseca. Prije nekoliko dana, prije nego što je članak u Jutarnjem izašao, su plaćeni troškovi za lipanj, kašnjenje je sada dva do tri mjeseca što, s obzirom na otežanu likvidnost koja nije tajna i o kojoj govorimo od početka, je očekivano, rekao je Tomašević.

– Smanjili smo kašnjenje u odnosu na ono što smo zatekli. To ćemo još više smanjivati do kraja godine. U tu svrhu je i ovaj kredit koji je najavljen od strane vlade prije mjesec dana, za povećanje likvidnosti vezano uz obnovu škola. Mi plaćamo izvođače radova, a da još nismo povukli taj novac iz Fonda solidarnosti, kredit će nam olakšati likvidnost. Žao mi je što se to događa, ali problemi će se smanjivati – kazao je gradonačelnik Tomašević, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike