Kola hitne pomoći stoje po sat vremena ispred bolnica: Odbijaju primiti COVID pozitivne osobe. Nije dobro!

Ilustracija

Da je zdravstveni sustav pred kolapsom nije nešto novo. Novi slučaj s kojima se suočavaju djelatnici zagrebačke hitne vezan je za odbijanje primanja COVID pozitivnih osoba u bolnice.

Otkako se brojke novozaraženih koronavirusom povećavaju, povećavaju se i problemi za zdravstvene djelatnike. Razgovaralo se s djelatnikom zagrebačke hitne koji je rekao da zagrebačke bolnice odbijaju primiti COVID pacijente!

”Dođemo do bolnice, kažu nema mjesta. Onda vozimo do druge – kažu isto. Automobil stoji s COVID pacijentom po sat vremena ispred bolnice”, kazao je djelatnik zagrebačke hitne koji je želio ostati anoniman, a koji upravo čeka s pacijentom ispred bolnice.

”Onda ih mi molimo i čekamo da se oslobodi mjesto”, rekao je. Ističe da je takvih slučajeva u Zagrebu i do tri dnevno. ”To je kaos, nije dobro!”, zaključio je i dodao da sutra očekuju neke novosti od Ministarstva zdravstva koje bi poboljšale ovu kaotičnu situaciju.

Poslalo se upite Ministarstvu zdravstva i Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu čije će odgovore objaviti čim ih dobiju, piše Dnevnik.hr

Share This Article