5.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Đakićev sin pod utjecajem alkohola i navodno droge prijetio policajcima, ali neće...

Đakićev sin pod utjecajem alkohola i navodno droge prijetio policajcima, ali neće u zatvor. Evo zašto

Mlađi Đakić čim je ugledao policajce počeo je na njih vikati i psovati ih govoreći im znate li vi tko sam ja te prijetio da će svi dobiti otkaz.

Na Županijskom sudu u Karlovcu jednom od sinova HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića, 23-godišnjem Tomislavu Đakiću (23) nedavno je potvrđena presuda kojom je osuđen za prijetnje policajcima u lipnju prošle godine.

Presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu iz lipnja ove godine, koja je postala pravomoćna u rujnu, izrečena mu je kazna u trajanju od deset mjeseci zatvora koja je zamijenjena radom za opće dobro po principu jedan dan zatvoran za dva sata rada. U kaznu mu je uračunat i mjesec dana koje je, nakon samog događaja, proveo u istražnom zatvoru zbog čega mora odraditi još 540 sati društveno korisnog rada. Sud mu je odredio i zaštitni nadzor, koji može trajati do završetka rada za opće dobro, te uključivanje u psihosocijalni tretman, piše 24sata.

Podsjećamo riječ je o događaju iz 18. lipnja prošle godine koji se zbio na Trnjanskoj cesti u Zagrebu. Tog je dana oko ponoći zatražena intervencija policajaca iz VIII policijske postaje PU zagrebačke zbog dojave o narušavanju javnog reda i mira odnosno sukobu više ljudi ispred jednog restorana. Mlađi Đakić čim je ugledao policajce počeo je na njih vikati i psovati ih govoreći im znate li vi tko sam ja te prijetio da će svi dobiti otkaz. Usprkos upozorenjima nastavio je divljati te je priveden u postaju gdje su mu izmjerili koncentraciju od 1,5 promila alkohola u organizmu.

Đakić mlađi je na sudu priznao krivnju te se ispričao policajcima, a navodno kako Jutarnji list piše, u vrijeme događaja osim pod utjecajem alkohola, konzumirao i opojne droge, odnosno urin mu je bio pozitivan na kokain i THC, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike