5.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Čović: Stvoriti ambijent da profunkcionira vlast u BiH

Čović: Stvoriti ambijent da profunkcionira vlast u BiH

Jučer se Dragan Čović sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem.

Na pitanje je li riječ o zajedničkoj inicijativi da se odnosi u BiH promijene na bolje te koji su glavni zaključci Čović je rekao kako misli da nema nikakve koordinirane aktivnosti.

“Bio sam u Beogradu na radnom ručku kojeg smo dogovorili prije mjesec dana u Sloveniji na sastancima EPP-a da malo sadržajnije razgovaramo. Na sličan način predsjednik RH pozvao je gospodina Dodika, kao što je gospodin Palmer bio kod predsjednika Vlade RH gospodina Plenkovića”, rekao je Čović HRT-u.

“Razgovori su išli otprilike kako neko od rješenja i stabilizirati situaciju u BiH koja je najizraženija kriza od Daytonskog sporazuma do danas. Čini mi se da razgovori nemaju alternativu i da ćemo morati još intenzivnije razgovarati. Ono što ja znam s predsjednikom Vučićem će ubrzo razgovarati Izetbegović, znam da je razgovarao i s Milanovićem Nema alternative za te razgovore, trebaju biti još dinamičniji i da pokušamo stvoriti ambijent da profunkcionira vlast i da riješimo ključne reformske probleme”, zaključio je, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike