5.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Spektakl koji ostavlja bez daha: Pogledajte kako prelaze Modro jezero na konopcu...

Spektakl koji ostavlja bez daha: Pogledajte kako prelaze Modro jezero na konopcu širokom dva centimetra

Iz Imotskog stižu impresivne snimke ”Nebeskih hodača” – avanturisti iz Austrije i Njemačke „lebde” iznad Modroga jezera. Šetnja po konopcu iznad provalije nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a donosi puno za promociju imotskoga kraja.

S rukama u džepovima, bos, na jednoj nozi… kao da ne hoda iznad provalije. I to po traci širokoj svega dva centimetra. Šetnja je ovo od koje se ledi krv u žilama.

”Prvi put vidim ovo i fascinantno je”, ne skriva oduševljenje Toni Grbešić iz Širokoga Brijega, a Katja Sučić iz Imotskoga dodaje: ”Atrakcija! Imotski, jezero. To je naša duša”.

Mirne duše i stegnutih sigurnosnih pojaseva austrijsko-njemačka skupina highlinersa osvaja nebeske visine iznad Modroga jezera.

”Jednostavno smo shvatili da je ovo mjesto idealno za nas, predivno je. Predivne stijene, dobra visina, dobra duljina”, objašnjava Quirin Herterich iz Njemačke.

U brojkama to znači 680 metara dug put na gotovo 200 metara visine. No, ovi dečki strah ne poznaju. Sve je sigurno, tvrde.

”Druga bitna stvar je biti opušten. Prilično je lako. Slušam opuštajuću glazbu koja me smiruje”, objašnjava Julian Mittereier iz Njemačke, a Herterich dodaje: ”Često ljudi misle da je ovo što radimo adrenalinski sport, ali baš suprotno. Meditacije je bitna, kao i to da smo fokusirani na ono što radimo”.

A iz imotske turističke zajednice znaju da ovaj pustolovni spektakl čini puno za promociju ovoga kraja, naime, kao što je podsjetio Luka Kolovrat, direktor Turističke zajednice Imota: ”Radili smo prije četiri godine sličnu stvar na Crvenom jezeru i te slike, video klipovi, što preko društvenim mreža, što preko medija, obišle su cijeli svijet”.

Modro jezero plijeni pozornost i kad u njemu ima vode, ali i kad presuši što je posljednjih godina sve češći slučaj. No i tada, ne sjede Imoćani prekriženih ruku.

”Moguće je da bismo idući vikend ako ostane ovako sušno, možda čak ponovno organizirali i nogometnu utakmicu”, kaže Kolovrat dodajući da bi tek to bio spektakl – na dnu jezera nogometaši, a iznad njih nebeski hodači kojima je samo nebo granica, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike