-4.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Ujutro i prijepodne će biti osjetno hladnije: Na moru se očekuje ograničenje...

Ujutro i prijepodne će biti osjetno hladnije: Na moru se očekuje ograničenje prometa zbog umjerene i jake bure

Oblaci su se stanjili, ponegdje i potpuno razišli, ojačala je anticiklona koja će osigurati stabilnije, ali na Jadranu i vjetrovitije prilike.

NEDJELJA

Ujutro i prijepodne uz dosta vedrine osjetno hladnije. Nerijetko u unutrašnjosti uz mraz, a po kotlinama i uz obale rijeka i jezera maglovito. Na moru zasigurno ograničenja u cestovnom i pomorskom prometu zbog umjerene i jake, pod Velebitom na udare olujne bure.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, često i potpuno vedro. Izostati će i bilo kakav značajniji vjetar, ali će ostati podjednako svježe, uglavnom uz 13-14 °C.

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu znatno više sunca i vedrine. Tek se malo oblaka može očekivati mjestimice u Posavini, no temperatura se neće odviše mijenjati, bit će između 12 i 14 °C.

U Dalmaciji poslijepodne pretežno sunčano. Tek prolazno još nešto visokih oblaka, a i bura će malo oslabjeti. Bit će tako većinom ugodno toplo.

Na sjevernom Jadranu prevladavajuće sunčano, a zaostalih oblaka može biti samo rijetko u gorskim područjima. Bura će još mjestimice jaka, u Velebitskom kanalu na udare olujna, a popuštati će tek u noći na ponedjeljak. Bit će tako podjednako svježe, a na vjetru i hladno.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U novi tjedan na kopnu ulazimo hladno, mrazno, često i maglovito, a o zadržavanju magle ovisiti će i dnevna temperatura. U utorak će magla biti još češća i dugotrajnija, a zatim još uz naoblačenje do večeri će porasti vjerojatnost za kišu: najprije u gorju, zatim i u središnjim predjelima. Stabilnije čini se opet u četvrtak i petak, ali svježe.

IDUĆIH DANA NA MORU

Nakon sunčanijeg ponedjeljka, na Jadranu promjenjivo. Očekuju se dva naoblačenja s povremenom kišom, najprije utorak na srednjem i sjevernom dijelu, a u četvrtak vjerojatno samo prema jugu. U srijedu će te oblake raskidati jaka bura. Temperatura malo niža, pa će se uglavnom ostajati ispod 20 °C, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike