4.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Tko su Baldwinove slučajne žrtve? Pred Halynom je bila blistava karijera i...

Tko su Baldwinove slučajne žrtve? Pred Halynom je bila blistava karijera i svi su je obožavali, a Joel je u svijet filma tek nedavno ušao

Halyna Hutchins bila je uspješna snimateljica s bogatom životnom pričom, a Joel Souza je svoj prvi film snimio 2019. godine.

Američka snimateljica, porijeklom iz Ukrajine 42-godišnja Halyna Hutchins podlegla je teškoj ozljedi trbuha, nakon što ju je na setu filma “Rust” , 63-godišnji glumac Alec Baldwin slučajno ustrijelio metkom iz pištolja koji je služio kao rekvizit.

Halyna je bila poznata kao uspješna i perspektivna snimateljica, radila je na brojnim nezavisnim produkcijama uključujući filmove “Archenemy”, “Blindfire” i “The Mad Hatter”.

“Jako sam tužan što smo izgubili Halynu. I toliko sam bijesan kako se to moglo dogoditi na setu. Bila je briljantan talent, posvećena umjetnosti i filmu”, napisao je na Twitteru redatelj Adam Egypt Mortimer.

“Prava je istina da u kinematografskoj djelatnosti same riječi ne mogu obilježiti gubitak osobe koja je toliko draga zajednici. u AFI-ju obećavamo da njezin duh živjeti u dobro ispričanim pričama”, stoji na Twitter profilu AFI konzervatorija čija je Halyna bila članica.

Rođena 1979. godine, Halyna je odrasla u Sovjetskoj vojnoj bazi na području Arktičkog kruga. Pohađala je Kijevsko nacionalno sveučilište i diplomirala je međunarodno novinarstvo, nakon čega je radila kao istraživačka novinarka za britansku dokumentarnu produkciju na području Istočne Europe.

Nadahnuta radom snimatelja Christophera Doylea i Sergeya Urusevskiya odlučila se fokusirati na snimanje filmova te se preselila u Los Angeles, prvotno radeći poslove pomoćnice u produkciji i kao električarka, a snimila je i nekoliko kratkih filmova.

Na preporuku snimatelja Roberta Primesa dobitnika Emmyja, 2013. godine upisala je Konzervatorij Američkog instituta za film na kojem je diplomirala dvije godine kasnije.

2018. godine bila je jedna od osam snimateljica odabranih za inauguracijski 21. Laboratorij Fox DP, a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvijezda u usponu časopisa American Cinematographer.

Misteriozni triler “Archenemy” koje je snimala, a koji je objavljen 2020. godine s Joem Manganiellom u glavnoj ulozi, bio je u službenoj konkurenciji na Sitges International Film Festivalu dobivši nominaciju za najbolji film.

Među ostalim dugometražnim filmovima na kojima je radila su policijska drama Michaela Nella “Blindfire”, horor “Cate Devaney The Mad Hatter” “Ad Tona Girl” i horor film “Darly” Njezini kratki prikazi uključuju filmove “I Am Normal” i “Sunday’s Child”.

U tragediji koja se dogodila na setu, Alec Baldwin je ranio i redatelja filma 48-godišnjeg Joela Souzu iz San Francisa gdje živi sa suprugom i dvoje djece. Njegov prvi film koji je napisao, režirao i producirao bio je “Crown Vic” 2019. godine., piše Dnevnik.hr

Strava na setu: Alec Baldwin ubio ženu i ranio još jednog čovjeka

Kako je došlo do nesreće u kojoj je Baldwin ubio i ranio kolege na setu? Objavljene su prve fotografije i video s mjesta tragedije!

Najnovije

Još iz rubrike