5.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Shrvani kolege opraštaju se od Potočnjaka emotivnim objavama: Zbogom, dragi moj Žarkec

Shrvani kolege opraštaju se od Potočnjaka emotivnim objavama: Zbogom, dragi moj Žarkec

Proslavljeni televizijski, kazališni i filmski glumac Žarko Potočnjak preminuo je u 76. godini života, a tužnu vijest o odlasku legendarnog glumca potvrdili su iz Glumačke družine Histrion. Žarko je bio omiljeno lice, a proslavio se ulogama u brojnim domaćim filmovima i serijama. Tijekom bogate karijere snimio je 25 igranih filmova, preko 30 televizijskih serija, a iza njega je i oko 150 kazališnih predstava.

Nakon više od pet desetljeća oprostio se od glume u veljači ove godine- znakovito na svoj 75. rođendan. Vijest o njegovoj smrti rastužila je njegove brojne kolege i prijatelje koji se emotivnim objavama na društvenim mrežama opraštaju od Žarka.

-Zbogom dragi moj Žarkec, napisao je glumac Tarik Filipović koji je sa Žarkom glumio u seriji “Duga mračna noć”, uz crno- bijelu fotografiju

“Kada se glumac baci”, pisao je Arsen o Žarku Potočnjaku, a Žarac je bacao naglavačke glumačku scenu u Hrvata, publiku u trans od smijeha i ludosti, a kritiku na tvrda koljena. Klanjam Ti se kralju umjeteonstva i počivaj u miru Božjem- napisala je Anja Šovagović Despot.

Od preminulog glumca oprostila se i glumica Jasna Odorčić koja je s Potočnjakom glumila u seriji ‘Najbolje godine’. -Žarko Potočnjak počivaj u miru legendo – poručila je shrvana glumica.

-Pamtim ga iz vremena kada smo zajedno bili u dramskom kazalištu Gavella, ponajviše iz mladih dana kada sam još bila studentica. Bio je veoma talentiran i svestran, a publika će za sigurno pamtiti po njegovim duhovitim komedijama, jednostavno je mogao sve, okušao se u svim žanrovima- rekla je glumica Ksenija Pajić, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike