5.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Protivnici mjera u Ljubljani prosvjeduju šesti tjedan zaredom

VIDEO Protivnici mjera u Ljubljani prosvjeduju šesti tjedan zaredom

Šesti tjedan zaredom protivnici vladinih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa okupili su se u centru Ljubljane.

Kako je ovaj put Trg republike zbog Ljubljanskog maratona potpuno ograđen, okupili su se na Kongresnom trgu. Gotovo dva sata nakon početka skupa prosvjednici su, usprkos činjenici da je Zoran Stevanović najavio da se službeni dio skupa privodi kraju, marširali ulicama Ljubljane.

Oba dijela podijeljene gomile prosvjednika ponovno su se okupili na Kongresnom trgu. Među prosvjednicima mogu se čuti pojedinačni pozivi da se ponovno prošeta Ljubljanom. Gomila se ponovo kretala prema Prešernovom trgu, ali su ih zaustavile policijske jedinice.

Gomila prosvjednika, koja postaje sve nemirnija, na sve načine pokušava do policijskog kordona. Prisustvo policije na mjestu događaja raste. Promet na Slovenskoj ulici potpuno je obustavljen, kao i nekoliko puta tijekom proteklih prosvjeda.

Policijska uprava Ljubljana u 18 sati priopćila je da je prosvjed raspušten. Sinoć su ljubljanski policajci savjetovali vozače da ne putuju nepotrebno u centar za vrijeme prosvjeda i da koriste obilazne pravce.

Policijska uprava Ljubljana priopćila je ranije da je završen neprijavljen skup u Ljubljani.

“Obavještavamo sve osobe koje sudjeluju na današnjem prosvjedu da je prosvjed raspušten radi osiguranja sigurnosti svih”, priopćeno je iz Policijske uprave Ljubljana, upozoravajući sve sudionike skupa da ne ometaju promet.

“Pozivamo sve da mirno napuste područje centra Ljubljane i slijede uputstva i naredbe policije jer je samo na ovaj način moguće osigurati sigurno izvršavanje policijskih zadataka i na taj način osigurati sigurnost”, dodali su u Policijskoj upravi Ljubljana, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike