-4.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Lauc opet prodrmao Stožer: Da su cjepiva loša zaštita od zaraze je...

Lauc opet prodrmao Stožer: Da su cjepiva loša zaštita od zaraze je jučer bio gotovo pa konsenzus Znanstvenog savjeta

Hrvatska bilježi sve veće brojeve novozaraženih, a danas su zabilježena 3162 nova slučaja korone, preminulo je 23 ljudi od kojih 18 nije bilo cijepljeno. Procijepljenost je zabrinjavajuće niska, apelira se na građane da se cijepe i tako zaštite, a i zaključak jučerašnjeg Znanstvenog savjeta Vlade bio je da je cjepivo najbrži i, u ovom trenutku, jedini izlaz iz krize.

No, prema izjavama člana Savjeta Gordana Lauca, na sjednici je gotovo pa postignut konsenzus da su cjepiva loša zaštita od zaraze koronavirusom.

“To da su cjepiva loša zaštita od zaraze je jučer bio gotovo pa konsenzus Znanstvenog savjeta. Istina je jedna, samo se ponekad malo sporije probija ako protiv sebe ima pandemijski marketing”, napisao je Lauc u komentaru na Facebooku.

S N1 su Lauca molili za pojašnjenje navedene izjave.

“Bolest i zaraza nisu isto. Cjepiva nisu slaba zaštita od bolesti, nego od zaraze. Slabo su učinkovita u sprečavanju širenja zaraze. To je jučer na Znanstvenom savjetu nekoliko kolega iznijelo kao znanstvenu činjenicu. Istraživanja su pokazala da nakon pet do šest mjeseci pada zaštita od zaraze”, kazao je Lauc za N1.

Nije poznato koji članovi Znanstvenog savjeta su zauzeli ovaj stav, no navodno će oni koji se ne slažu s takvim stajalištem obratiti javnosti zajedničkim pismom, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike