-4.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Radovan Dobronić prisegnuo za predsjednika Vrhovnog suda

Radovan Dobronić prisegnuo za predsjednika Vrhovnog suda

Radovan Dobronić prisegnuo je za predsjednika Vrhovnog suda te predsjednika Državnog izbornog povjerenstva pred predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Radovan Dobronić zahvalio je na povjerenju i rekao da će dati sve od sebe da te poslove obavlja najbolje što može, profesionalno i nepristrano. Smatra da može računati na suradnju svih kolega.

– Posao je zajednički, potrebna je sinergija, svi smo na istom zadatku i uz takav način rada može se puno toga postići, pa i u relativno kratkom vremenu, kazao je, piše HRT.

Dobronić je izabran velikom većinom saborskih zastupnika i zastupnica, kazao je Gordan Jandroković naglasivši važnost učinkovitog rada pravosudnih tijela kako bi se povećalo povjerenje građana u institucije te sveukupno jačanje državnih institucija i jačanje pravne države.

Podsjetimo, Sabor je u petak sa 120 glasova za i tri protiv izglasao Radovana Dobronića za novog predsjednika Vrhovnog suda i time zaključio duge rasprave na relaciji Banski dvori – Pantovčak.

Široj javnosti Dobronić je poznat kao sudac koji je u slučaju “švicarac” presudio u korist mnogobrojnih korisnika kredita, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike