4.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Prognoza za utorak: Jutro mirno i djelomice sunčano, u unutrašnjosti hladno, a...

Prognoza za utorak: Jutro mirno i djelomice sunčano, u unutrašnjosti hladno, a moguća je i magla

Nalazimo se u prostranom polju anticiklone koja će stabilne prilike u većini krajeva podržavati do četvrtka. Pristiže postupno po visini i sve topliji zrak, ispred poremećaja koji se polako sa sjeverozapada kontinenta spuštaju prema Alpama.

Utorak

Jutro će u utorak biti opet mirno i barem djelomice sunčano, u unutrašnjosti hladno, a po kotlinama i nizinama s češćom maglom i niskim slojevitim oblacima koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Puhat će tek rijetko uz obalu burin, uglavnom pod Velebitom i na krajnjem jugu.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima prevladavajuće sunčano. Vjetar tek ponegdje slab južni, a bit će i za nijansu toplije nego danas, uglavnom oko 17 °C, a naravno, gdje se magla dulje zadrži, osjetno svježije, prije svega u Posavini.

Na istoku sunčano, a tek povremeno uz nešto visokih prozirnih oblaka koji ne kvare odviše dojam o vremenu. Mirno, a temperatura bez veće promjene, između 16 i 18 °C.

U Dalmaciji najsunčanije, rijetko gdje uz malo oblaka, a puhat će slab, tek ponegdje prema otvorenome do umjeren maestral. Temperatura oko 21 °C.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Oblaci visoki, često prozirni, ali po kotlinama Gorskog kotara te osobito Like još može biti magle. Temperatura slična ili u gorskim područjima malo viša od jučerašnje.

Idućih dana na kopnu

Još u srijedu stabilno, u nizinama maglovito, no skoru promjenu najavit će tijekom dana jačanje južine. Isprva osjetan porast temperature, a zatim potkraj četvrtka i jače naoblačenje. Malo kiše najprije će pasti u gorju i na zapadu, a zatim će oborina znatno češća i upornija biti u petak. Vikend ubrzo donosi razvedravanje, ali i osvježenje.

Idućih dana na moru

U srijedu čak i mjestimice na Jadranu može biti magle, a zatim slijede sve neugodniji dani po sve izraženoj južini. Tmurni oblaci počet će se skupljati već tijekom srijede oko Kvarnera, a od četvrtka će se uz jako i olujno jugo te kišu i pljuskove proširiti na ostatak obale. Sunčanije prilike donosi bura za vikend, ali i niže temperature.

Računajte tako na još dva stabilna i suha dana, ali u ovo doba godine, ne znači to svuda i sasvim sunčano vrijeme, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike