-4.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković: Nije mi jasno kako su rate kredita postale aktualna tema

Plenković: Nije mi jasno kako su rate kredita postale aktualna tema

Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održala se u ponedjeljak putem video linka, a nakon nje predsjednik stranke Andrej Plenković dao je izjavu i komentirao aktualne teme.

“Ključno je okončanje ove faze procesa unutarstranačkih izbora”, rekao je Andrej Plenković na početku i čestitao onima koji su dobili povjerenje na izborima te dodao da imaju samo jednu primjedbu na izborni proces.

“Druga tema bila je presuda Vrhovnog suda. HDZ će podmiriti, kad dobije službenu presudu, novčani iznos koji će uplatiti u državni proračun”, dodao je.

O izjavi guvernera HNB-a Borisa Vujčića rekao je: “Cilj političkih nastupa onih koji imaju šešir na glavi, važnu dužnost, taj je da govore istinu, ali ne da kreiraju paniku u javnosti. Nije mi jasno kako je ta tema postala aktualna. Njegova zamjenica je danas rekla da Europska središnja banka neće dirati kamate još dvije godine. Ne moramo skakati na prvu loptu…”

O izboru Petra Pripuza rekao je: “Mislim da cijela ta politička platforma svakog dana sve više shvaća što znači transformacija iz NGO-a u stranku. Buncati u oporbi je jedno, donositi odluke nešto deseto. Naučit će kroz mandat. Zagreb je jednako moj kao i onih koji su podržali Možemo. Neka gradska vlast objasni zašto neka obećanja ne može ispuniti.”

Govoreći o rezultatu izbora u Zagrebu rekao je: “Stvorila se smiješna medijska optika. Herman je predsjednik gradske organizacije godinu dana. Puni mandat počinje danas, nisam iznenađen rezultatima.”

“Nisu to tako slabašne kompanije da ne mogu izdržati mjesec dana”, komentirao je odluku Vlade o cijenama naftnih derivata.

Govoreći o akciji oporbe u Saboru i izboru ravnatelju HRT-a istaknuo je: “Već sam to nazvao događanjem naroda, cirkusom na valu zbivanja prošlog tjedna, homogenizacija, ljubav, jedinstvo između Benčić i Hasanbegovića, Grmoje i Hajdukovića, to je ljubav koja cvate. Želimo im svu sreću u toj zaljubljenosti. Očekujem sutra raspravu. Što se nas tiče, stvar je na Dnevnom redu., Smiješno mi je da ta ekipa lijevih i desnih, kao na predsjendičkim izborima što su radili da Grabar-Kitarović ne dobije mandat, neka birači desnice shvate da je sve to jedno te isto. Procedura izbora ravnatelja HRT-a utvrđena je u vrijeme SDP-a.

G. Šveb je, koliko vidim, imao najbolji program, ne vidim zašto ih to toliko muči.”

Komentirajući izjave Krunislava Olujića rekao je: “On je briljantan analitičar i pravnik. Kako on zna da Dobronić nije bio moj izbor? Svašta je on nalupetao u izjavama, jako ga cijene u pravnim krugovima. Dobronić je dobio povjerenje, čovjek je od integriteta, ima kvalifikacije, ja mu želim uspjeh. Ne mogu biti protiv njega, on je iz moje Jelse. Po zavičaju, iz mog kuta, mi smo pobijedili.”

Komentirajući izjavu Gordana Grlića Radmana rekao je: “Izbori u BiH su za godinu dana, ovo bi trebala biti završna faza dogovora o izmjeni izbornog zakona. Ne bi smjelo dolaziti do situacije da jedan narod drugome bira predstavnika u predsjedništvu. Do 2006. se to nikad nije dogodilo. Želimo postići dogovor da sva tri konstitutivna naroda u BiH budu istinski ravnopravni, a ne da se jedan narod osjeća kao da je u podređenom položaju. Sutra ću primiti g. Čovića, vidjet ćemo kakva je situacija,” piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike