5.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Mislav Herman je novi-stari predsjednik zagrebačkog gradskog HDZ- a, a Vice Mihanović...

Mislav Herman je novi-stari predsjednik zagrebačkog gradskog HDZ- a, a Vice Mihanović splitskog

Mislav Herman uvjerljivo je pobijedio na unutarstranačkim izborima u HDZ-u za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije i ostat će na poziciji šefa zagrebačkog HDZ-a.

Herman je osvojio 64 posto glasova, a njegov protukandidat Pavo Kostopeč 36 posto, piše Jutarnji list. Na izbore u Zagrebu izašlo je nešto više od 5000 glasača, Herman je dobio 3303, a Kostopeč 1915 glasova.

Herman je uvjerljivo pobijedio u gotovo svim gradskim četvrtima (u Novom Zagrebu Zapad osvojio je 77 posto glasova), osim u Gornjoj Dubravi, Peščenici Žitnjak i Podsusedu Vrapče, gdje je Kostopeč ostvario pobjedu. Kostopeč je pak jedinu izraženiju pobjedu ostvario u svojoj Gornjoj Dubravi, s 340 osvojenih glasova, nasuprot Hermanovih 250, dok je u ove ostale dvije Gradske četvrti tijesno dobio.

I splitski HDZ danas je birao novo vodstvo za svoje predstavnike. Novi-stari predsjednik splitskog HDZ-a je Vice Mihanović. On, naime, nije imao protukandidata.

“Prije svega od srca zahvaljujem svim vrijednim članovima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi izbora, kao i svim članovima koji su iskoristili svoje pravo glasa te se odazvali na izbore.

Potom zahvaljujem i čestitam svom užem timu koji predstavlja politiku kontinuiteta, kolegama izabranim potpredsjednicima Stipi Čogelji, Ivici Kusiću i Toniju Tomasu.

Unatoč tome što nismo imali protukandidate na izbore se odazvao velik broj članova, što pokazuje da ljudi itekako osjećaju odgovornost prema stranci i društvu te žele da se njihov glas čuje.

Vaše povjerenje obvezuje moj tim i mene da osnaženi novim stranačkim legitimitetom nastavimo započeti rad u stranci i Gradskom vijeću. U tom smislu, iskazano zajedništvo planiramo demonstrirati u prvom redu kroz konstruktivan i predan rad u Gradskom vijeću na korist svih građana Splita”, napisao je Vice Mihanović na Facebooku, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike