5.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Vremenska prognoza: Magla i mraz ujutro, dnevne temperature i do 20 stupnjeva

Vremenska prognoza: Magla i mraz ujutro, dnevne temperature i do 20 stupnjeva

Polje visokog tlaka anticiklone iznad zapadne Europe podržava stabilno vrijeme nad Europom. Ciklonalni vrtlog nad Grčkom premješta se prema Egejskom moru a u sjeveroistočnoj struji na stražnjoj strani ciklone nestabilan zrak prodire nad Balkanski poluotok. Razlika tlaka zraka između anticiklone na sjeveru i ciklone na jugu pogoduje formiranju bure na Jadranu.

Jutros su temperature zraka u meteorološkom zaklonu na 2 metra visine u unutrašnjosti od 0 do 5,na sjevernom Jadranu 4 do 8 na srednjem i južnom od 6 do 10 a na otocima 12ºC.

Magle i mraza bilo je u unutrašnjosti.

Prognoziramo u unutrašnjosti nakon dizanja magle djelomice sunčano i toplije vrijeme. Na Jadranu sunčano uz jaku buru koja će prema kraju dana slabiti. Na srednjem i južnom Jadranu bit će više naoblake kao posljedica djelovanja ciklone nad Grčkom.

Poslijepodnevne temperature u unutrašnjosti od 14 do 17, na Jadranu od 16 do 20ºC.

Odmicanjem ciklone prema istoku anticiklona jača a po visini struji topao suh zrak. Ovakva vremenska situacija je sporo pokretna te će se zadržati nad našim krajevima do sredine idućeg tjedna. Bablje ljeto će trajati bar do četvrtka. Iskoristite vikend za boravak u prirodi, a ako sakupljate gljive pazite – neke su jestive samo jednom.

Dakle u unutrašnjosti razmjerno niske jutarnje temperature i magla. Tijekom dana sunčano i razmjerno toplo, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike