5.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bosanac: Predlažemo Vladi da smanji PDV na plin

Bosanac: Predlažemo Vladi da smanji PDV na plin

Gordan Bosanac komentirao je u Novom danu smjenu glavnom čovjeka zagrebačke Gradske plinare.

“Kada smo preuzeli Grad najavili smo novi model upravljanja jer se vidi u gradskim poduzećima da zbog stranačkog kadroviranja ne mogu i ne znaju na vrijeme djelovati. Možemo problematizirati koliko se energetska kriza mogla predviejeti, ali uobičajena je praksa na vrijeme nabaviti rezerve. Postoji puno teza zašto je došlo do poskupljenja energenata, a meni se čini da ova teza o ponovnom pokretanju industrije je bila očekivana i moglo se očekivati da će doći do poskuoljenja cijena plina”, objašnjava Bosanac.

O Vladinoj uredbi kojom se ograničavaju cijene energenata na 30 dana kaže kako Vlada nije regulirala cijenu plina, nego samo benzina i dizela.

“Plin je stavljen sa strane i mi smo predložili Vladi da već sada pokuša napraviti izmejnu Zakona o PDV-u. Mi predlažemo da se PDV na plin smanji, jer s plinom nema puno prostora. Jedino bi plin mogao ublažiti ovaj udar na građane”, govori Bosanac i dodaje će građani biti oni koji će na kraju platiti sva poskupljenja, bez obzira što će poskupjeti.

Najnovije

Još iz rubrike