-2.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Udruga Franak: Čestitamo na izboru velikom Radovanu Dobroniću, sucu i istaknutom pravniku,...

Udruga Franak: Čestitamo na izboru velikom Radovanu Dobroniću, sucu i istaknutom pravniku, čovjeku za primjer svakome pravniku, ali i političaru u pravosudnom sustavu

Nakon glasovanja u Saboru za izbor novog predsjednika VSRH oglasila se Udruga Franak:

RADOVAN DOBRONIĆ PREDSJEDNIK JE VRHOVNOG SUDA RH‼️

Čast nam je izraziti svoje zadovoljstvo i sreću zbog današnje odluke Hrvatskog sabora o izboru Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Ovaj put iz sjene je izašao istaknuti sudac i pravnik u pravom smislu tih riječi te nakon dugo vremena preuzeo ulogu koja mu pripada, pa sada konačno na čelu našeg najvišeg suda imamo osobu koja svojim pravnim entuzijazmom, znanjem i stručnošću zaslužuje to časno mjesto.

Nadamo se da je tim činom završeno poglavlje višedesetljetne destrukcije hrvatskog pravosuđa koje nam je svima nanijelo više štete nego što se može zamisliti, i vjerujemo da će se percepcija građana o pravosuđu konačno moći popraviti pod pretpostavkom da se u cijelom pravosudnom sustavu počne raditi zakonito i po pravu, a ne po političkom oportunizmu.
Vjerujemo da će se sada i na drugim istaknutim mjestima u hrvatskom pravosuđu početi pojavljivati suci od integriteta i neupitni istaknuti pravnici, što će omogućiti kraj eroziji hrvatskog pravosuđa.

Čestitamo na izboru velikom Radovanu Dobroniću, sucu i istaknutom pravniku, čovjeku za primjer svakome pravniku, ali i političaru u pravosudnom sustavu, u ime svih naših članova i svih dužnika oštećenih nezakonitim radom hrvatskih banaka u stranom vlasništvu.

Čestitamo Vrhovnom sudu i svim njegovim sucima, jer su dobili predsjednika s kojim imaju priliku postati efikasni i potpuno usklađeni s odlukama Europskog suda.

Zahvaljujemo Predsjedniku Zoranu Milanoviću koji je prepoznao potrebe neovisnog pravosuđa te predložio samostalnog i neovisnog kandidata, koji je prepoznat kako u narodu, tako i među političarima.

Zahvaljujemo i svim drugim sudionicima ovog postupka te zastupnicima Hrvatskog sabora koji su potvrdili svojom odlukom Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske, piše Udruga Franak.

Oglasio se Radovan Dobronić, novi predsjednik Vrhovnog suda

Najnovije

Još iz rubrike