-4.2 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Inina reakcija na odluku Vlade: Premium goriva prodavat ćemo samo do isteka...

Inina reakcija na odluku Vlade: Premium goriva prodavat ćemo samo do isteka zaliha

Nakon što je Vlada RH uredbom ograničila maloprodajne cijene goriva u Hrvatskoj (Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 u iznosu od 11,10 kuna po litri, a dizel maksimalno 11 kuna po litri), oglasila se i naftna kompanija INA.

Iz INA-e su poručili da će svoja premium class goriva prodavati samo do isteka zaliha, nakon čega ih više neće imati u ponudi zbog negativnog utjecaja na poslovanje kompanije.

Priopćenje INA-e ispod prenosi se u cijelosti.

– Nastavno na Uredbu Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, obavještavamo kupce da će INA prodavati svoja premium Class Plus goriva (Eurodiesel Class Plus, Eurosuper 95 Class Plus, Eurosuper 100 Class Plus) do isteka zaliha. Naime, zbog odredbi propisanih Uredbom koje uzrokuju značajan negativan utjecaj na poslovanje kompanije, posebno u odnosu na premium goriva, INA neće biti u mogućnosti kontinuirano opskrbljivati maloprodajna mjesta premium gorivima.

Napominjemo kako je opskrba tržišta Ininim standardnim gorivima sigurna (Eurosuper 95, Eurodiesel, Eurodiesel plavi).

U međuvremenu, INA nastavlja ispitivati daljnje posljedice na poslovanje i tržište koje Uredba Vlade nosi sa sobom, poručili su iz kompanije.

Operativna direktorica Ininih Usluga kupcima i maloprodaje Zdravka Demeter Bubalo poručila je pak sljedeće:

Jedan od naših ključnih vrijednosti su kupci te u svakom trenutku na prvo mjesto stavljamo njihove potrebe za našim proizvodima i uslugama.

No uslijed jučerašnje uredbe Vlade o utvrđivanju najviših prodajnih cijena svih naftnih derivata, pa tako i premium goriva, prisiljeni smo prilagoditi svoje poslovanje kako bismo ublažili utjecaj takve odredbe na tržište.

Stoga će INA na svojim maloprodajnim mjestima diljem Hrvatske prodavati premium goriva Class Plus do isteka postojećih zaliha, dok će Eurosuper 95 i Eurodizel biti dostupni kao i do sada kako bismo osigurali kontinuiranu opskrbu tržišta i ostali prvi izbor tržišta, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike