Higijensko-ekološka bomba u središtu grada: Umjesto trgovačkog centra, leševi životinja, otpad, fekalije…

Dnevnik.hr

Tržni centar u Velikoj Gorici već godinama propada. Nekoć omiljeno okupljalište, a danas ruglo, sada je potencijalna higijensko-ekološka bomba. Centar je prekriven ptičjim izmetom, nitko ga ne održava i mogući je izvor zaraze.

Svakodnevni je to prizor u velikogoričkom tržnom centru. Uginule i poluraspadnute lešine unutar ruševina, otpad, fekalije. Nekadašnji upravitelj Zdravko, jedan od 60 vlasnika poslovnih prostora, odveo je reportera Nove TV Ivana Čorkala u obilazak prvog kata. Na tom je mjestu trebao bit moderni shopping centar…

Pogled s galerije otkriva prave razmjere higijensko ekološke bombe. Nadstrešnice trgovina, rukohvati, pokretne stepenice…Sve je prekriveno debelim slojem ptičjeg izmeta i perja.
Zdravko Ivanković, vlasnik jednog poslovnog prostora kaže kako je upravitelj vlasnik 51 posto prostora.

“Upravitelj je dužan upravljati ovim centrom”, kaže.

O tržnom centru od 6 tisuća kvadrata brine jedna čistačica i domar na pola radnog vremena. A pričuvu, kažu, plaćaju redovno.

“Ne dobivamo ništa, vidite u kakvom je stanju tržnica. Ja npr. imam zatvoren prostor već pet godina jer vidjeli ste kakvo je stanje na katu gore”, kazuje Ivanković.

Ni u prizemlju nije ništa bolje. Sanja Ples je u najmu prostora. Ona ističe kako se bori s higijenom prostora.

“Izmeti od goluba, okupljanje beskućnika, mokrenje”, žali se.

Pokušali smo dobiti i vlasnika. Nije odgovorio ni na poziv, ni poruku. Velikogoričani su na ruglo već navikli. Taj prostor nazivaju velikogoričkom sramotom.

Za suradnju je kasno, poručuje gradonačelnik. Pravne radnje protiv većinskog vlasnika su poduzete. Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice kaže: “Ima niz nekretnina koje su u vlasništvu gospodina Žužića koje su jako zapuštene i sami znate kad je u pitanju privatna imovina puno se teže reguliraju stvari. Prema Sanitarnoj inspekciji su sve moguće radnje napravljene, međutim, manji suvlasnici najviše ispaštaju”

A Velikogoričani se nadaju da će to ruglo ponovno postati mjesto njihovog ponosa, piše Dnevnik.hr

Share This Article