22.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Plenković se žeštoko obrušio na Peđu Grbina, SDP i Mostovce: Oni...

VIDEO Plenković se žeštoko obrušio na Peđu Grbina, SDP i Mostovce: Oni da mi dociraju?

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je nakon Vlade odgovarao na pitanja novinara o presudi Vrhovnog suda u slučaju Fimi media.

“Ja sam uvijek spreman odgovarati na sva vaša pitanja s puno pažnje i poštovanja. Moram prvo krajnje neprimjerenom ocijeniti usporedbu ovog što je bilo jučer sa situacijama kada se čelnici država ispričavaju za ratne zločine. To je nova razina napda na HDZ i kreiranja te atmosfere kroz medije. Prvo i osnovno, pravni proces postoji da bi nekako završio. On je jučer dobio svoju novu fazu. Ja sam izašao pred medije, rekao da smo legalisti, da poštujemo hrvatski pravni poredak i sudove. Postojala je jedna čelna osoba, Ivo Sanader, koji je vodio HDZ, za kojeg je u pravnom postupku utvrđeno da je zlouporabio položaj, a samim time je došlo i do odgovornosti pravne osobe, odnosno HDZ-a. Onaj tko je odgovoran za to neka odgovara, ja kao predsjednik stranke, demokratski dva puta pobijedio na izborima, svu ovu oporbu koja od jučer histerizira, ne kanim izgovarati rečenice isprika za grijehe nekog drugog u vrijeme kada ja osobno nisam niti bio član stranke. To ne dolazi u obzir”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Obrušio se i na oporbu.

“Hoću li prihvatiti da mi jedan tiranin, despot, nedemokrat, Grbin, koji izbacuje kroz prozor 18 zatsupnika jer misle o nekom pitanju drugačije? No way, ne dolazi u obzit. Stranka SDP u 21. stoljeći pokazuje totalitarne manite. Čovjek koji grli Kovača u Čakovcu gdje ovaj laže da mu netko prijeti, angažira službenu osobu da laže, da meni docira, no way. Tko još? Mostovci? Ekipa koja doživljava praktički orgazam na Festivalu slobode i kriče protiv cijepljenja da meni dociraju?”, rekao je Plenković, prenosi N1.

VIDEO Plenković se ne želi ispričati nakon presude: Sanadera meni prišiti neće nitko!

Najnovije

Još iz rubrike