17.5 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Muškarac uhićen zbog smrtonosnog napada lukom i strijelom u Norveškoj prešao je...

Muškarac uhićen zbog smrtonosnog napada lukom i strijelom u Norveškoj prešao je na islam i postojala je bojazan da je radikaliziran

Muškarac uhićen zbog smrtonosnog napada lukom i strijelom u Norveškoj prešao je na islam i postojala je bojazan da je radikaliziran, priopćila je policija, a prenosi BBC. Danski državljanin (37) optužen je da je ubio četiri žene i muškarca u srijedu navečer u gradu Kongsbergu na jugu zemlje, javlja HRT.

Šef regionalne policije Ole Bredrup Saeverud rekao je da su policajci posljednji put bili u kontaktu s tim čovjekom 2020. Uhitili su ga i tijekom noći ispitivali nekoliko sati.

Sve su žrtve bile u dobi između 50 i 70 godina. Policija se sukobila s napadačem šest minuta nakon početka napada, no on je tada pobjegao. Osumnjičeni je uhvaćen tek 35 minuta nakon početka napada.

Podsjetimo, danski državljanin osumnjičen je za ubojstvo petero ljudi u napadu lukom i strijelom u norveškom gradu Kongsbergu, južno od Osla. Još je dvoje ljudi, među kojima i policajac koji nije bio na dužnosti, ranjeno u tom napadu.

Napadač je brzo uhićen. Čini se da nije imao pomagača. Kretao se gradom i nasumce ispaljivao strijele. Unatoč tomu što motiv nije poznat napad se istražuje kao teroristički, javlja HRT.

Najnovije

Još iz rubrike