8.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Mišo Kovač pred utakmicu Šibenika i Hajduka: Sramota, sramim se kao Šibenčanin

Mišo Kovač pred utakmicu Šibenika i Hajduka: Sramota, sramim se kao Šibenčanin

Šibenik u nedjelju dočekuje Hajduk na svom stadionu u sklopu 12. kola HNL-a. Utakmica je pobudila veliko zanimanje navijača u Dalmaciji koji su navalili na ulaznice koje ipak ne mogu svi kupiti.

Prema odluci Šibenika ulaznice se za zapadnu tribinu neće prodavati navijačima iz Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije. Zbog te odluke splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević zvao je NK Šibenik i pokušao objasniti da se radi o kršenju Ustava RH, ali odluka nije promijenjena.

Tu vijest je objavio Dalmatinski portal, a sve je pročitao legendarni pjevač Mate Mišo Kovač kojeg je ta odluka jako pogodila.

”To što sam sad pročitao je sramota! Šibenik je poznati grad, ali mora znati da je to Hajduk. A Hajduk je pojam Dalmacije!. Šibenik je dalmatinski grad, okružen selima sa svih strana. Ja bi volio da ti Šibenčani koji vladaju napokon shvate da su oni centar Dalmacije, a da je Split načelnik svih njih. Prema tome, moramo poštivati ljude koji vole Hajduk, a ne pljuvati, zabranjivati. To nije u redu, to je sramota, ja kao Šibenčanin se sramim”, rekao je Mišo na rubu suza za Dalmatinski portal.

Splitski dogradonačelnik je otkrio što je rekao Šibenčanima.

”Da, nazvao sam u klub i predstavio se kao splitski dogradonačelnik kojemu je onemogućeno da dođem pogledati utakmicu. U dva navrata sam razgovarao s predstavnicima HNK Šibenik i unatoč mom traženju da mi se dostavi spomenuta odluka, do ovog trenutka ona i dalje nije dostavljena. Odluka je protuustavna, te ni policija nema ovlasti donijeti je. Uputio sam prijavu i pučkoj pravobraniteljici, koja je nadležna po pitanju suzbijanja diskriminacije i očekujem njenu reakciju. Uz to, kontaktiran je i Hrvatski nogometni savez, točnije, povjerenik za sigurnost 1. HNL, koji je informiran o navedenom problemu, te je rekao da će provjeriti o čemu se tu radi jer nema tog zakona koji može spriječiti ulazak na tribinu nekoga tko nema nikakvo navijačko obilježje, već je tu kao građanin RH. Bio sam ove sezone na gostovanjima u Kranjčevićevoj i Gradskom vrtu, te se pitam je li moguće da mogu kupiti ulaznicu za tribinu u Zagrebu i Osijeku, a ne mogu u Šibeniku”, rekao je Ivošević za Dalmatinski portal, prenosi Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike