13.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Lažni električari opljačkali starice, rekli im da treba zamijeniti električno brojilo

Lažni električari opljačkali starice, rekli im da treba zamijeniti električno brojilo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 37-godišnjakom i 41-godišnjakom zbog sumnje da počinili dva kaznena djelo „Teška krađa“ i kazneno djelo „Računalna prijevara“.

Naime, sumnja se da je 21. lipnja 2021 .god. oko 16.10 sati osumnjičeni 37-godišnjak prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da istu protupravno prisvoji, došao do stana 97-godišnjakinje u Ulici Ljudevita Posavskog u Zagrebu te joj se lažno predstavio kao električar pod izgovorom da je došao zamijeniti električno brojilo. Nakon što ga je oštećena pustila u stan iskoristio je njenu nepažnju te iz njene torbice otuđio novčanik s dokumentima, novac te bankovnom karticom uz koju je bio ispisan pripadajući pin, a zatim se s otuđenim dao u bijeg. Potom je, sumnja se, otišao do tržnice na području Volovčice gdje je osumnjičenom 41-godišnjaku predao prethodno otuđenu bankovnu karticu s pripadajućim pinom. S ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, sumnja se, 41-godišnjak je istog dana oko 16.30 sati navedenom karticom na bankomatu na području Volovčice s računa oštećene podignuo novac. Dio tako pribavljenog novca predao je osumnjičenom 37-godišnjaku dok je dio zadržao za sebe.

Također, dva mjeseca kasnije, 21. kolovoza 2021. godine između 12.35 i 12.50 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoje osumnjičeni su se zajedno osobnim automobilom marke ”Peugeot” zagrebačkih registarskih oznaka dovezli u Ulicu kralja Zvonimira, gdje su na ulazu u stambenu zgradu ugledali oštećenu 79-godišnjakinju. Potom je osumnjičeni 41-godišnjak prišao oštećenoj pod izgovorom da joj želi pomoći. Nakon što su obojica osumnjičenih za oštećenom i ušla u njenu stambenu zgradu, lažno su joj se predstavili kao zaposlenici javnog poduzeća navodeći da je potrebno zamijeniti električno brojilo u njenom stanu. Po ulasku u stan od oštećene su zatražili novac u svrhu navodnih troškova promjene električnog brojila što je oštećena odbila platiti prije nego joj se izda račun. Međutim, u pogodnom trenutku osumnjičeni su iskoristili njenu nepažnju te su iz ladice u hodniku otuđili novac. Pod izlikom da odlaze po novo brojilo napustili su njen stan te se automobilom dali u bijeg.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 9500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće, dok je 41-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičeni 37-godišnjak se od ranije već nalazi u istražnom zatvoru, piše zagrebačka policija.

Najnovije

Još iz rubrike