12.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Igrao se pokraj rijeke: Dječaka (8) ugrizla zmija, majka isisala otrov

Igrao se pokraj rijeke: Dječaka (8) ugrizla zmija, majka isisala otrov

Dječak se igrao kraj rijeke, kad je iz trave izletjela zmija i ugrizla ga za stopalo. Iz bolnice je otpušten nakon pet dana.

Osmogodišnjeg dječaka iz Gornjeg Milanovca, dok je bio na izletu s roditeljima, ugrizla je zmija otrovnica.

Odmah je prevezen do najbliže ambulante, a onda sanitetom do Opće bolnice Čačak. Nekoliko dana liječio se u Tiršovu, a onda je opušten na kućnu njegu.

Kako su roditelji ispričali za Telegraf, obitelj je potkraj kolovoza otišla na izlet u obližnje selo. Bili su pored rijeke, a djeca su bacala kamenčiće u vodu. Dječak je ugazio na jedan kamen, kad je iz trave izletjela zmija i ugrizla ga za stopalo. Mališan je prvo pomislio da se radi o ubodu kukca.

“Supruga je razgrnula travu i ugledala zmiju. Podvezala mu je nogicu vezicom i isisavala otrov – opisao je otac za tamošnje medije.

U seoskoj ambulanti dobio je serum i dodatnu terapiju, nakon čega je prebačen u OB Čačak na Pedijatrijski odjel, navodi Kurir.

Nakon što je proveo noć u čačanskoj bolnici, upućen je na Univerzitetsku dječju kliniku Tiršova. Iako je čitavo vrijeme bio stabilno, liječnici su bili zabrinuti zbog otekline potkoljenice. S Odjela plastične kirurgije otpušten je nakon pet dana, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike