17.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Dodik: Ako NATO intervenira, pozvat ćemo svoje prijatelje u pomoć; Evo što...

Dodik: Ako NATO intervenira, pozvat ćemo svoje prijatelje u pomoć; Evo što mu je NATO odgovorio

“Snažno podržavamo suverenitet i teritorijalni integritet stabilne i sigurne Bosne i Hercegovine i nastavljamo poticati domaću pomirbu, te apeliramo na političke lidere da izbjegavaju retoriku podjela”, kazao je za N1 neimenovani dužnosnik NATO saveza.

“Posvećeni smo održavanju snažnog političkog dijaloga i praktične suradnje s Bosnom i Hercegovinom i nudimo stalnu podršku naporima euroatlantskih reformi – na dobrobit svih u Bosni i Hercegovini – uključujući i napore sjedišta NATO-a u Sarajevu. Ohrabrujemo vodstvo Bosne i Hercegovine da u potpunosti iskoristi širinu NATO -ovih kooperativnih alata za sigurnost i partnerstvo; i pozdravljamo rad Komisije za suradnju s NATO-om”, kazali su iz NATO saveza.

Podsjetimo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u srijedu kako su u entitetu Republika Srpska spremni na oružane sukobe u BiH te kako bi u slučaju takvog scenarija pozvali “prijatelje” da ih brane.

“Ukoliko to bude potrebno, branit ćemo se i našim snagama. Ako dođe do toga da kažu da će NATO intervenirati mi ćemo zatražiti pomoć naših prijatelja koji su nam jasno i glasno rekli da oni svoje prijatelje nikada ne ostavljaju na cjedilu”, kazao je Dodik u intervjuu za RTRS, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike