22.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Uhvatio trgovca za vrat: Dobio osam mjeseci zatvora zbog krađe tegle Lino...

Uhvatio trgovca za vrat: Dobio osam mjeseci zatvora zbog krađe tegle Lino Lade od 40 kuna

Dž. H. zvani Džemo osuđen je na Općinskom sudu u Splitu na osam mjeseci zatvora jer je prijetio trgovcima i skladištaru koji su ga sumnjičili da je ukrao teglu Lino Lade od 750 grama vrijednu 40 kuna. To se dogodilo 2013. godine ispred trgovine u Trogiru. Za svaku prijetnju je dobio po šest mjeseci zatvora.

Okrivljeni je negirao djelo. Kazao je kako je na povratku s posla svratio u dućan i kupio dosta stvari, među njima i Lino Ladu. Potom je otišao u drugi dućan s druge strane ulice i tu kupio stvari za 300 kuna i sve platio, javlja Dalmatinski portal.

Kada je izašao iz trgovine, optužili su ga da nije platio Lino Ladu. Momku koji ga je optužio za krađu rekao je da provjeri na kasi pa će vidjeti da je Lino Lada kupljena u drugom dućanu. Momak mu je rekao da odj*** i da on neće ništa provjeravati. Pritom mu je izbio iz ruke teglu koja je pala na tlo. Okrivljeni tvrdi da nikome nije prijetio.

Trgovci i skladištar tvrde suprotno. Opisali su da je okrivljeni ispod jakne imao dosta stvari te da je došlo i do fizičkog napada. Tvrde da je Džemo uhvatio za vrat prodavača i da je zaprijetio da će ih ubiti i zaklati. Okrivljeni im nije dao nikakav račun, a inventura je pokazala kako su nedostajale tegle Nutelle.

Sud je zaključio da je okrivljeni postupao s izravnom namjerom. Kao olakotne okolnosti cijenile su se osobne prilike okrivljenika i to što oštećenici nisu zainteresirani za kazneni progon. Otegotna je bila višestruka osuđivanost, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike