4.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Poznati scenarij: Vučić zvecka oružjem, Srbima s Kosova rekao - Ako krene...

Poznati scenarij: Vučić zvecka oružjem, Srbima s Kosova rekao – Ako krene nasilje vi zaštite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u Raški (graniči sa sjevernim dijelom Kosova) na sastanku sa Srbima s Kosova rekao da neće previše pričati o prošlosti i o tome koliko je Srba na Kosovu bilo 1961. godine, a koliko ih sada ima, kao i da podsjeća na proglašenje nezavisnosti prištinskih institucija 2008. i prebacivanje pregovora iz Ujedinjenih nacija u Bruxelles, prenosi RTS.

“Znam ja što misli običan narod, ali ću vama nešto reći, prije nego što dobijete konačan odgovor, vi lideri iz Srpske liste. Nisam ja tražio od vas da budete uz mene ili da budemo zajedno zato što nam se nešto sviđa, jer u ovom našem poslu, kada je u pitanju Kosovo i Metohija, ne postoji nijedna lijepa stvar, ni koja je mogla, ni koja će nam se moći dogoditi”, kazao je Vučić.

Dodao je da je siguran “da dobro znaju da su se borili i trudili da luč srpske države i srpskog naroda očuvaju, a da ne ugroze cjelokupan srpski narod i Srbiju”.

Vučić je rekao Srbima s Kosova da će Beograd uvijek biti uz njih.

“Vidim kakvo je raspoloženje, što god da vas molim znam da me nećete poslušati, naravno da bih volio da očuvamo mir jer je to od presudnog značaja. Ono što vam mogu reći da će Beograd biti uz vas”, rekao je predsjednik Srbije.

“Što god da se dogodi Beograd je uz vas, to nisam rekao pro forme, oni koji me poznaju znaju što to znači”, naveo je Vučić.

“Ako krene nasilje vi zaštite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas”, rekao je Vučić, prenosi RTS.

Vučić je najavio mogućnost podizanja vojske i slanja na Kosovo radi zaštite stanovništva na sjeveru Kosova, ali to neće učiniti ako KFOR reagira u sljedeća 24 sata.

“Ako NATO ne reagira, Srbija će reagirati”, rekao je, prenose mediji.

Sastanku su osim Vučića nazočili načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, ministar obrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor srbijanskog Ureda za Kosovo Petar Petković.

Novinarka s Kosova kaže da ima ozlijeđenih: Trenutno je mirno, ali napeto

Najnovije

Još iz rubrike