21.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Odbor za medije i na novoj sjednici predložio R. Šveba za glavnog...

Odbor za medije i na novoj sjednici predložio R. Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a

Robert Šveb predloženi je kandidat saborskog odbora za informiranje, informatizaciju i medije za funkciju glavnog ravnatelja HRT-a, za njega je glasalo svih sedam članova odbora vladajuće većine.
Na jučerašnjoj sjednici naime nije bilo kvoruma pa je sjednica jutros ponovljena te je nakon jednosatne rasprave, u kojoj su oporbeni članovi imali primjedbe na zakonitost natječaja, ali i istaknuli svog kandidata, provedeno glasovanje o kandidatu.

O predloženom kandidatu saborski zastupnici glasovat će na plenarnoj sjednici u petak.

– HDZ predlaže kandidata Roberta Šveba koji ima 20 godina radnog iskustva u sustavima, koji zna što je organizacija multimedijskog karaktera i što je potrebno da se pruži kvalitetna javna usluga, kazao je Mario Kapulica (HDZ).

Dodao je i da je Šveb “svjestan da HRT mora dati snažniji poticaj kreativnoj industriji” te da je u svom programu najavio da će u upravljanje ljudskim potencijalima uvesti moderna načela koja će privući stručnjake i medijski prepoznatljive osobe.

Vili Matula (Možemo) predložio je Darija Špelića kao kandidata za glavnog ravnatelja HRT iza kojeg stoji zeleno-lijeva koalicija, no za njegovo imenovanje nije bilo glasova, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike