22.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Lisica upala u bazen pun starog ulja na Žitnjaku. Popela se na...

Lisica upala u bazen pun starog ulja na Žitnjaku. Popela se na dasku i čekala smrt, ali dogodilo se čudo…

Nije se činilo da će priča dobro završiti – nesretna lisica pala je u bazen s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI na zagrebačkom Žitnjaku. Ne zna se ni koliko je dugo bila unutra. Sva jadna, izmučena i natopljena starim uljem, zadnjim se atomom snage popela na jednu dasku koja joj je bila u blizini.

Čekala je smrt.

No, na svu sreću, netko ju je primijetio i pozvao pomoć. Ekipa iz Dumovca odmah je pozvala Vatrogasce, koji su je izvukli van. Iako se činilo da nema šanse da će preživjeti, živa je.

Trenutno je na putu za oporavilište u Zoološkom vrtu. Tamo će je pregledati. Za sada se čini da je dobro: ne diše teško, što je pokazatelj da se nije napila ulja i podiže glavu. No, sasvim je sigurno da je iscrpljena, dehidrirana i preplašena.

– U tom bazenu je oko metar i pol ulja, tako da ona bez daske na koju se popela ne bi preživjela. Naša je pretpostavka da je tamo upala noćas i da je cijeli dan provela na toj dasci. Upravo je kolega suši i sprema joj hranu. Sad nam je prioritet da je ugrijemo, nahranimo i da se oporavi od šoka. Kad joj bude bolje, skidat ćemo ulje s njene dlake – kaže Damir Skok, ravnatelj ZOO vrta, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike