3.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bulj u Sabor donio bocu ulja, Vladi poručio da se mora baviti...

Bulj u Sabor donio bocu ulja, Vladi poručio da se mora baviti rastom cijena

Mostov Miro Bulj pozvao je sa saborske govornice vladajuće da se pozabave rastom cijena goriva.

“Nisu krivi naši građani što u Hrvatskoj nitko ne kontrolira marže trgovcima, a država se ne želi odreći trošarina. Marže su sto posto veće nego proteklih godina, trgovcima naftom”, rekao je Bulj dodavši kako su hrvatski gospodarstvenici u mnogo težoj situaciji od onih u npr. Austriji te da neće moći podizati plaće radnicima zbog toga što “država pogoduje i ne kontrolira maržu, a trošarina se ne odriče”, prenosi N1.

“Do čega će to dovesti? Do toga da će biti više onih bez električne energije u stanovima. Ove godine HEP-u naložiti, Vlada ima obvezu, da se ne isključuje struja dok traje zima. Vjerujte mi da je problem, trenutno veći od besmislenih covid mjera. Ovo je puno opasniji problem, siromaštva, beskućnika”, kaže Bulj.

“Nitko ništa ne poduzima. Kažu danas će biti Gospodarsko-socijalno vijeće. Pa kad je ova litra ulja bila sto posto skuplja prije nekoliko dana, pa gdje je tada bila vlada da pozove GSV, kolega Bačiću”, obratio se Bulj i saborskom kolegi HDZ-ovcu i pokazujući litru ulja koju je donio sa sobom.

“Uputite ovu našu molbu za mjerama, mjere moraju biit promptne. Ne može ih netko koristit za bogatiti se, ne može bit nekontrolirana marža trgovcima. U BiH je tri kune jeftinija litra goriva, na sto litara, znači 300 kuna”, zaključio je Bulj, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike