3.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Sretan kraj velike potrage: Osmogodišnja djevojčica dva dana lutala sama po šumi,...

Sretan kraj velike potrage: Osmogodišnja djevojčica dva dana lutala sama po šumi, tražili je i helikopterom

Osmogodišnjakinja iz Njemačke koja je nestala tijekom planinarenja s obitelji pronađena je nakon dvodnevne potrage na njemačko-češkoj granici.

Nakon dva dana opsežne potrage pronađena je osmogodišnja djevojčica iz Njemačke, piše BBC. Djevojčica je nestala dok je planinarila s obitelji, a pronašla ju je češka policija nedaleko od grada Česká Kubice. Stotine pripadnika njemačke i češke policije s rendžerima su češljale područje oko planina Čerchov u Češkoj i Schwarzkopfa u Njemačkoj.

Glasnogovornica službe spašavanja Maria Svobodova kazala je za češke medije da je djevojčica dobro i izvan životne opasnosti, no da je pothlađena i umorna.

Temperature su u području pretraživanja noću padale do temperature smrzavanja. ”Dva dana dijete može preživjeti bez vode i hrane”, rekao je glasnogovornik policije u Njemačkoj Josef Weindl kojega su više brinule niske temperature. ”Svaki sat je važan”, dodao je.

Osmogodišnjakinja je s obitelji iz Berlina išla na planinarenje kod granice s Češkom, a nestala je u nedjelju poslijepodne dok se igrala s bratom i rođakom. Drugo dvoje djece ubrzo je pronađeno, no djevojčici nije bilo traga, prenosi BBC. Češka policija otkrila je da je potragu otežavao nepristupačan teren, a korišten je i helikopter s termalnom kamerom, prenosi Dnevnik.hr

Velika potraga za Julijom (8): Djevojčica je bila s obitelji na planini u šumi. Izgubio joj se svaki trag. Traži je 130 policajaca

Najnovije

Još iz rubrike