17.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Premijer o rastu cijena goriva: Vidjet ćemo je li potrebna intervencija

Premijer o rastu cijena goriva: Vidjet ćemo je li potrebna intervencija

Danas je održan sastanak koalicijske većine. Izjavu nakon sastanka dao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Kazao je da se razgovaralo o izboru predsjednika VS-a, glavnom ravnatelju HRT-a, situacije s migrantima i cijene energenata.

“Božinović i ja smo se sastali s policijskim službenikom koji je prošle godine u napadu na Vladu bio ozlijeđen. Dobro je, sva potpora i zahvalnost za njegovu hrabrost i potpora liječnicima”, rekao je.

“Odvojit ću to u dvije skupine, jedno je pitanje cijena plina, struje. Mi smo kad je riječ o kućanstvima sigurni što se tiče cijena do početka proljeća, tu smo u bitno boljem položaju nego mnogi drugi i mislim da je to ohrabrujuća poruka za sugrađane. Cijena nafte varira na tržištu, bilježimo rast cijene nafte, to uzrokuje porast cijene benzina ili dizela. Vidjeli ste cijene, imamo trošarine, PDV. Ministri Ćorić i Marić detaljno prate situaciju i sutra će biti sastanak, razgovarat ćemo sa socijalnim partnerima i vidjet ćemo je li potrebna intervncija, za to postoje alati”, rekao je Plenković.

“Nećemo se igrati s psihološkim granicama, ne znamo što će biti sutra, nismo čarobnjaci”, dodao je.

“Startali su nedavno, dobili su veliku potporu. Sigurno da je potrebno neko vrijeme da se na realan način uhvate u koštac s izazovima. Ono što vidimo je jako puno lutanja, nedostatak upravljačkih kapaciteta, a to se događa ekipi koja je bila najglasnija i najbrža u vrlo lakonskom optuživanju svih drugih u vremenu kad su bili oporba. Želim im svako dobro”, rekao je i dodao da su dobili zajam za livkidnost.

Ustavni sud će procjenjivati je li odluka o uvođenu covid potvrda u zdravstvo i sustav socijalne skrbi bila u skaldu s ustavom.

“Mislim da je tu načelo razmjernosti u potpunosti poštovano. Ne znam što će donijeti Ustavni sud, normalno je da se sve propitkuje”, rekao je Plenković.

Što se tiče situacije s migrantima, premijer je rekao da čeka izvješće Božinovića. Kaže da koalicijski partneri znaju da su policjaci u nezavidnoj situaciju te im daju potporu.

“Nije nimalo jednostavno, to radimo da bi zaštitili svoj teritorij, svoju granicu i vanjsku granicu EU. U tom poslu su svi partneri dali potporu policiji, pa i zahvalnost i raumijevanje, ali ne treba koristiti silu ako to nije nužno”, zaključio je premijer, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike