3.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Popio pa sjeo za volan; ostao bez bez testisa i penisa: Ne...

Popio pa sjeo za volan; ostao bez bez testisa i penisa: Ne bih to poželio ni najgorem neprijatelju

Slomio je vrat oba kuka, zdjelicu, dva rebra, čeljust, nos i zadobio traumatsku ozljedu mozga; tijekom kome mu je postavljena titanijska proteza vilice, učvršćena pločama s obje strane lica i 13 vijaka koji su mu stršali iz brade, no to nije bilo najgore

Paul Berry iz američkog Missourija, popio je nekoliko pića s prijateljem prije nego što se 10. svibnja oko 2 sata ujutro odvezao u posjet svojoj tadašnjoj djevojci koja je živjela u Columbiji u Illinoisu.

Prešao je most, a nakon je skrenuo na izlazak s autoceste izgubio je kontrolu nad automobilom. “Ili sam zaspao ili sam se okliznuo na kiši”, kaže za Lad Bible

“Počeo sam ići u jednom smjeru, a okrenuo sam volan u drugom smjeru pokušavajući se ispraviti. No prejako sam okrenuo pa se auto prevrnuo.

“Okrenuo se nekoliko puta a mene je izbacilo kroz stražnji prozor, Odletio sam, a automobil se nastavio kotrljati. Udario sam u tlo, a automobil se prestao kotrljati ravno na meni.” Vozač kamiona zaustavio se i upozorio druge vozače da pomognu pri podizanju automobila s Paula, koji je helikopterom prevezen u Sveučilišnu bolnicu St Louis. U jednom trenutku, stalo mu je i srce.

Imao je nevjerojatnu sreću što je preživio, s a jedan od prijeloma vrata, da je bio svega centimetar dalje, ostavio bi ga paraliziranog od vrata naniže No, nakon što se pet tjedana kasnije probudio iz kome i shvatio opseg svojih ozljeda, Paul je osjetio sve samo ne sreću.

Slomio je vrat oba kuka, zdjelicu, dva rebra, čeljust, nos i zadobio traumatsku ozljedu mozga; tijekom kome mu je postavljena titanijska proteza vilice, učvršćena pločama s obje strane lica i 13 vijaka koji su mu stršali iz brade.

No to nije bilo najgore.

Tijekom sudara otpao je kotač s vozila, a metal koji je ostao zdrobio mu je genitalije. Kirurzi su mu pokušali rekonstruirati područje s preostalim tkivom, ali Paul je pau u leukocitozu, pri čemu je veliki broj bijelih krvnih zrnaca dospio u ozlijeđeno područje.

To bi moglo biti kobno, pa su zbog Pavlove sigurnosti liječnici bili prisiljeni odustati od svojih napora i amputirati mu penis i jedan od testisa, ostavljajući samo batrljak.

29-godišnjak je rekao: “Ne znam da li jednostavno nisam želio vjerovati, bilo je šokantno.

“Mislio sam da ću se oporaviti, ali liječnik je ušao i pitao me imam li smrznute sperme u slučaju da želim imati djecu jer neću moći imati djecu.”

Njegovatelj pasa je šest tjedana proveo u rehabilitacijskoj bolnici Mercy podvrgavajući se fizikalnoj, govornoj i radnoj terapiji.

Na kraju se uspio potpuno oporaviti, ali trebalo mu je puno duže da dođe do u kojoj bi mogao bez srama govoriti o nesreći i o tome koliko ga promijenila.

“Morali su mi amputirati, pa, muškost. Kao da su srušili drvo i ostao je panj“, kaže i dodaje: „Ironično, jer sam se tek nakon nesreće počeo osječati kao muškarac u punom smislu riječi“.

“Želim ispričati svijetu o emocionalnoj šteti koji mi je ovo napravilo. To mi je zauvijek promijenilo život na način koji ne bih poželio svom najvećem neprijatelju“, zaključuje, prenosi Net.hr

Najnovije

Još iz rubrike