17.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Ove popularne namirnice čuvamo mjesecima, evo kako znati kad im istječe rok

Ove popularne namirnice čuvamo mjesecima, evo kako znati kad im istječe rok

Nitko ne želi jesti hranu kojoj je istekao rok. No, neke popularne namirnice znamo čuvati i mjesecima, a evo kako će znati kada im istječe rok.

Paprike

Ovo povrće najbolje je jesti kada im je kora tvrda i kad nema nikakvih mrlja. Tad će biti slatke i uksune i najbolje ih je tada konzumirati. Okus i teksturu gube kada smekšaju.

Luk

Luk koristimo u pripremi brojnih jela, a da bi vam duže trajao, potrebno ga je spremiti odvojeno od krompira i na tamnije mjesto smočnice. Kada luk postane ljigav i premekan, više nije dobar za jesti.

Krumpir

Ako primijetite klice na krumpiru, to nije problem te ga i dalje možete jesti. Znakovi koji otkrivaju da krumpir nije više dobar su boja, miris i čvrstoća. Naime, ako je krumpir mekan, u potpunosti jednake boje (bez imalo naznake zelene) i ako ispušta zemljani i blago pljesnivi miris, ne biste ga trebali jesti.

Češnjak

Češnjak je najbolje jesti dok je tvrd na dodir, a režnjevi su pomalo vlažni iznutra. Ako primijetite tamne mrlje na češnjaku ili je postao suh i naboran, vrijeme je da ga bacite.

Brokula

Kaada je jarko zelene boje, tada je najbolji trenutak za jesti ovo povrće. Čim primijetite tamne mrlje i promjenu iz zele u žućkastu boju, znači da se brokula počela kvariti i trunuti.

Krastavci

Ovo povrće ima jako visok sadržaj vode i zbog toga ih potrebno iskoristiti čim prije. Krastavac koji se pokvaro bit će mekan i imat će čudan miris pa ga ne biste trebali jesti, piše Reader’s digest, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike