22.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Benčić kaže da je išlo preko Juričana: Neka Vuković stane pred novinare...

Benčić kaže da je išlo preko Juričana: Neka Vuković stane pred novinare i odgovara na pitanja

Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo!, u razgovoru za N1 odgovorila je na prozivke za kadroviranje i sastanak sa smijenjenim predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Nikolom Vukovićem.

“Spominje me se u tom kontekstu nakon što su Samodol i Vuković razriješeni dužnosti”, rekla je Sandra Benčić i objasnila okolnosti sastanka s Vukovićem:

“Dobila sam poziv g. Juričana (Dario) da se g. Vuković želi naći sa mnom. Rekla sam da se možemo naći kad bude razriješen dužnosti, tako smo napravili. Došao je na sastanak. Unaprijed sam rekla da na tom sastanku ne može biti razgovora o toj odluci jer o tome ne odlučujem.”

Na pitanje koji je smisao sastanka s osobom koja više nije na dužnosti Benčić je rekla: “Naš sastanak je bio nakon što je g. Vuković razriješen i nakon što mu je to priopćeno, to je bio moj uvjet. Na sastanak sam pristala jer sam vidjela da ima potrebu razgovarati, a želi nešto iznijeti, nije mi to problem čak i ako to podrazumijeva da dva sata moram sjediti da bi se on istresao. Razumijem da je tad bio povrijeđen.”

Dodala je da su Vuković i Juričan u prijateljskim odnosima.

“Ne vidim što je pogrešno ako me netko kao on zatraži sastanak. Da sam odbila, možda bi rekao da nitko s njim ne želi razgovarati”, naglasila je Benčić.

Na pitanje je li imao zahtjeve ogovara:

“Vuković je manje više u tom razgovoru najavio da će se ponašati ovako kako se ponaša. No, rekla sam mu jasno da ja tu nemam utjecaja, ali da ga mogu saslušati o svemu. Nisam se dovela u situaciju da razgovaram o meritumu, odnosno o odluci koja se više nije mogla ni dovesti u pitanje.”

Objasnila je i svoju vezu s Juričanom: “G. Juričan i ja se znamo duže vrijeme. On nije član platforme, stranke i nemamo političke relacije, ali se osobno znamo i nije mi bilo čudno da me nazvao.”

“Mi se poznajemo, ne vidim zašto bi bilo pogrešno razgovarati”, rekla je o Vukoviću, a o transparentnosti i lažima dodala:

“Vuković ne staje pred kamere za razliku od mene i gradonačelnika. Pitajte ga zašto nije bilo komunikacije između članova Uprave. Ja mislim da se nešto da zaključiti iz toga što on ne staje pred novinare i ne odgovara na pitanja.”

Pogrešna odluka?

Na pitanje bi li se danas drugačije postavili kad su u pitanju Vuković i Samodol i je li to bila pogrešna odluka, kaže:

“Ne možemo stvari tumačiti u kontekstu naknadnih okolnosti. Da smo znali da se ovako ponašaju, odluka bi možda bila drugačija. U tom trenutku je situacija u Holdingu bila takva da su morali postaviti kriznu upravu koja stabilizirati Holding.

Tomaševića sam obavijestila da je preko Juričana Vuković sa mnom tražio razgovor, i on je tu informaciju imao. U kontekstu svih ovih napada ne postoji nijedna konkretna pritužba da postoji neka nezakonitost, nego se stvaraju insinuacije na koje se lijepe neki politički akteri i neke interesne grupe. Takvih napada će biti još, ali gradska će se uprava tome odupirati. Mi ćemo to izdržati. Ali neću dozvoliti da mi se kao teret stavlja činjenica da odgovaram na poziv na sastanak.”, prenosi N1.

Vuković demantirao

Bivši predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković demantirao je tvrdnje da je Dario Juričan sudjelovao u njegovom imenovanju.

“Juričan ni na koji način nije sudjelovao u mom imenovanju na mjesto predsjednika Uprave. U čitavom tom razdoblju s njim sam se susreo samo jednom i to zadnjeg dana moje dužnosti 4. listopada kad je sve bilo gotovo. Juričan je pokušao djelovati kao posrednik u ‘mirnom razlazu’ pa ma što to značilo. U tome nije ni mogao uspjeti ali je barem ostao svjedok susreta sa gđom Benčić”, priopćio je Vuković.

Osvrnuo se i na današnju konferenciju za medije zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

“Gradonačelnik je danas dvaput ponovio neistinu da se taj susret dogodio na moje traženje. Odlučno demantiram taj navod, za što postoje svjedoci. Nisam imao nikakav interes za taj sastanak ali sam otišao iz pristojnosti i gđa Benčić mi je zahvalila što sam došao. Toliko za sada o dosljednosti gradonačelnika u istinitom iznošenju ‘činjenica'”, kaže Vuković.

Procurio mail, Vuković optužio Tomaševića za političko kadroviranje: Ova se Uprava želi svesti na pijuna ili, kako se jedan nadzornik precizno izrazio, ovce!

Smijenjeni član uprave Holdinga Samodol: Osobno sam sve ovo doživio kao veliku prevaru u cirkusu u našem gradu. Ne ponovilo se!

Jakšić o Tomaševiću i Možemo: Čini se da se cijela ekipa našla kao hrčak u kolutu i ne može van

VIDEO Dvostruka linija zapovijedanja: Tomašević se zakopava sve dublje, do kraja pressice Vuković ustvrdio da govori neistinu

Najnovije

Još iz rubrike