6.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Problemi za Tomaševića: REOMA podnijela zahtjev za ovrhom, INGRA odustala

Problemi za Tomaševića: REOMA podnijela zahtjev za ovrhom, INGRA odustala

Nastavljaju se problemi za Zagrebački holding. Više tvrtki namjerava putem ovrha od Holdinga naplatiti dug. HRT-u je potvrđeno da je prijedlog za ovrhom podnijela REOMA Grupa koja od Holdinga potražuje 14 milijuna kuna. INGRA Grupa odustala je. Iz C.I.O.S.A kojemu Holding duguje 11 milijuna kuna, potvrde još nema, piše HRT.

– Ovim Vam putem potvrđujemo da je trgovačko društvo REOMA Grupa, nakon brojnih bezuspješnih pokušaja mirnog rješavanja predmetnog spora, koji datiraju od dana 21.06.2021. podnijelo Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave protiv dužnika, trgovačkog društva Zagrebački Holding dana 08.10.2021., priopćili su iz REOMA Grupe.

Dodaju kako je ukupni iznos dospjelih, a neplaćenih obveza Zagrebačkog Holdinga prema njima i koji je predmet ovrhe iznosi 14.055.648,97 kuna. Od toga se 10.638.853,97 kuna odnosi na uslugu preuzimanja i daljnje obrade glomaznog otpada i otpadne plastike (PODRUŽNICA ČISTOĆA), a iznos od 3.416.795,00 kuna odnosi se na uslugu preuzimanja i daljnje obrade ostalog otpada koji nije biorazgradiv (PODRUŽNICA GRADSKA GROBLJA).

– Još nema službene potvrde da su ovrhe stigle u Holding, rekla je u javljanju za Dnevnik HTV-a u podne novinarka Lucija Judnić. No potvrdila je da su od pokretanja ovrhe odustali iz INGRA grupe jer žele ostati u partnerskim odnosima s Gradom.

Kad je riječ o C.I.O.S. grupaciji, koja od Holdinga potražuje 11 milijuna kuna, Petar Pripuz je još prošlog tjedna najavio pokretanje ovrhe, ali o tome nema službene potvrde. Ni iz REOMA grupe, koja od Holdinga potražuje 14 milijuna kuna zbog odvoza glomaznog otpada, nisu potvrdili je li ovrha krenula u petak i je li stigla dokumentacija. Čeka se njihovo službeno priopćenje.

Ni iz Grada se nitko nije oglasio o ovrhama. Gradonačelnikov zamjenik Luka Korlaet jučer nije htio komentirati problem s ovrhama, a na glasine o svojoj ostavci kazao je kako on i gradonačelnik Tomislav Tomašević djeluju kao tim i imaju sve pod kontrolom.

– O poroblemima u Gradu bit će riječi na redovitoj konferenciji za novinare koju gradonačelnik održava svakog utorka, dodao je Korlaet.

Klisović: Te su usluge napravljene vrlo davno

– Koliko sam vidio neke od računa na koje se odnose ovrhe, ako ne i svi, radi se o uslugama koje su napravljene davno, prije nego što je nova vlast stupila na dužnost, rekao je Joško Klisović. Dodao je kako je stanje s financijama Grada vrlo teško. Računi se moraju plaćati, naglasio je Klisović te kao sljedeći korak naveo preraspodjelu unutar proračuna kako bi se platilo ono što je prioritetno, piše HRT.

Smijenjeni član uprave Holdinga Samodol: Osobno sam sve ovo doživio kao veliku prevaru u cirkusu u našem gradu. Ne ponovilo se!

Najnovije

Još iz rubrike