5.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Prijeti li najelitnijoj postrojbi HV-a narko skandal? Kod jednog je pripadnika ponovo...

Prijeti li najelitnijoj postrojbi HV-a narko skandal? Kod jednog je pripadnika ponovo pronađen kokain

Zapovjedništvo specijalnih snaga, najelitnija postrojba hrvatske vojske, uskoro bi se moglo naći usred velikog narko skandala. Naime, u posljednja dva i pol mjeseca kod čak pt pripadnika te jedinice pronađen je kokain.

Zadnji je specijalac ‘pao’ prije nekoliko dana, a za vrijeme uhićenja bio je izvan službe. Pozvana je Vojna policija koja je utvrdila da je vojnik pozitivan na kokain. Ova je droga pronađena u organizmu svih pet pripadnika za koje je otkriveno da konzumiraju opojna sredstva.

Iako se broj od pet pripadnika jedne postrojbe čini malo da bi se donosio generalni zaključak o problemu s konzumiranjem droge, Zapovjedništvo specijalnih snaga ima oko 280 pripadnika, što znači da je za gotovo dva posto pripadnika postrojbe utvrđeno da konzumiraju kokain, piše Jutarnji list.

Najnovije privođenje pokazuje nije provedeno testiranje svih pripadnika ZSS-a, nakon što su kokain pronašli kod nekolicine, jer bi u tom slučaju gotovo sigurno bio otkriven i ovih dana uhićeni pripadnik, a možda i više njih. Da je situacija u toj postrojbi alarmantna pokazala je i reakcija Ministarstva obrane i Glavnog stožera na prisutnost kokaina kod četvorice pripadnika u srpnju.

Korištenje droge u Zapovjedništvu specijalnih snaga nije usamljeni slučaj. U kratkom vremenu otkrivena su još četvorica vojnika OS-a, a jedan je odbio testiranje. Jedan od prijavljenih bio je u Vojnoj policiji te radio na osiguranju visokih vojnih i državnih dužnosnika.

Ovo je jedan u nizu skandala koji potresa hrvatsku vojsku, nakon niza smrtnih slučajeva pripadnika oružanih snaga, od kojih su neke pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike