14.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković: Svatko kome treba obrok na Banovini će ga dobiti

Plenković: Svatko kome treba obrok na Banovini će ga dobiti

U ponedjeljak u 17 sati održava se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Nakon sjednice izjavu daje predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Rekao je da su policija i ravnateljstvo reagirali čim su se pojavile snimke premlaćivanja migranata.

“Izvidi su u tijeku, pričekajmo”, rekao je.

Komentirajući odabir novog predsjednika Vrhovnog suda, Plenković je rekao da je Radovan Dobronić “čovjek integriteta, parlamentarna većina će ga podržati”.

Komentirao je ukidanje obroka stanovnicima Banovine.

“To je očito neki komunikacijski nesporazum. Već je župan Celjak tu stvar riješio. Dali smo 12 milijuna Županiji za te vrste troškova. Vjerujem da je riječ o nekoj nespretnoj komunikaciji. Svima kojima bude potrebna pomoć oko hrane, dobit će ju kao i dosad. Samo bi neka čudnovata vlast oduzimala ljudima kruh. Nitko neće ostati gladan”, rekao je Plenković.

Upitan je o ostavci austrijskog kancelara Sebastiana Kurtza.

“Što će se zbivati s ovom istragom koja traje od 2016., to nije na meni da komentiram. U svakom slučaju, nastavit ćemo dobro surađivati s Austrijom i našom sestrinskom strankom. Vidim da se već vuku paralele u Hrvatskoj. Kad bi teza o tome da naša Vlada ima takav upliv, polusponzorski, prema medijima, onda bi smjer u anketi bio da je 95 posto ljudi zadovoljno, a HDZ bi imao 57 posto potpore. Takve usporedbe su krive, čak i uvredljive. Posebno jer postoje dvostruke aršine. Nećemo sad o Zagrebu. Okvir je da se po HDZ-u udara iz svih oružja i za najmanju pogrešku”, komentirao je Plenković, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike