22.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nova uloga bivše predsjednice: Pogledajte na koju je poziciju imenovana Grabar-Kitarović

Nova uloga bivše predsjednice: Pogledajte na koju je poziciju imenovana Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović imenovana je na mjesto predsjednice Povjerenstva budućeg domaćina za Olimpijske igre. Na toj će poziciji imati ključnu ulogu za istraživanje, stvaranje i nadzor interesa budućeg domaćina Olimpijskih igara i Ljetnih olimpijskih igara mladih.

Bivšu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović Međunarodni olimpijski odbor imenovao je na važnu funkciju. Povjerenstvo za nadzor izbora budućeg domaćina Olimpijskih igara sada ima novu predsjednicu.

Dosadašnja predsjednica Kristin Kloster Aasen podnijela je ostavku nakon njezina izbora u Izvršni odbor (EB) jer niti jedan član Izbornog odbora ne može raditi u budućim komisijama domaćina (za Olimpijske igre i Olimpijske zimske igre), kako bi se osiguralo šire sudjelovanje Sjednice MOO-a u postupku odabira, javlja Olimpyc.com.

Novi pristup izboru olimpijskih domaćina fleksibilniji je, a MOO radi s potencijalnim domaćinima na optimizaciji svojih olimpijskih projekata i usklađivanju s dugoročnim planovima društvenog i gospodarskog razvoja u korist njihovih zajednica. Kao rezultat toga, postoji nezabilježen interes brojnih zemalja na različitim kontinentima za domaćinstvo budućih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

”Povjerenstva budućih domaćina imaju važnu ulogu u oblikovanju budućnosti Olimpijskog pokreta. Kolinda Grabar-Kitarović donijet će bogate i raznolike vještine i iskustvo, uključujući ono na najvišim razinama vlasti i međunarodnim odnosima. Kao članica istog povjerenstva, već je pridonijela uspješnom provođenju prvih izbora prema novom pristupu i odabiru olimpijskih i paraolimpijskih domaćina, tijekom odabira Brisbanea 2032.”, rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

”Zahvalna sam na ovoj prilici za suradnju s potencijalnim domaćinima na olimpijskim projektima, što će im pomoći u postizanju njihovih dugoročnih ciljeva za razvoj, javno zdravstvo, sudjelovanje u sportu i uključivanje. To je uzbudljiva prilika za razvoj inovativnih načina usmjeravanja Olimpijskih igara u budućnost i istraživanje izazova s ​​kojima se susreću nadolazeći domaćini, poput klimatskih promjena”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike