17.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Ne volite peglati? Evo nekoliko trikova za ravnanje odjeće bez pegle

Ne volite peglati? Evo nekoliko trikova za ravnanje odjeće bez pegle

Čak i ako se grozite peglanja, vjerojatno ste svjesni da nema većeg modnog i odjevnog gafa od odlaska na neki formalni događaj u zgužvanoj odjeći.

Srećom, danas je; najviše zahvaljujući društvenim mrežama, za svaki dosadni /ili naporni kućanski posao poznato i nekoliko ‘trikova’ s kojima ga se može lakše odraditi, a s ovim trikovima za ‘peglanje’ odjeće ne trebate ni dasku ni peglu: a zahtijevaju daleko manje truda i vremena od ‘pravog’ peglanja…

Da biste izbjegli veće nabore koje i pegla jedva popravi, bitno je ipak pripaziti na par stvari: poput vađenja odjeće iz sušilice dok je još topla i urednog slaganja u ormar ili na vješalice. Nabore koji su ostali riješiti će neki od ovih savjeta:

Ravnanje odjeće u sušilici

Ovaj trik najbolje odgovara pamučnoj odjeći i onoj od mješavine pamuka, te većim i plosnatim odjevnim predmetima, poput košulja i hlača. Odjevni predmet stavite u sušilicu s vlažnim ručnikom, da stvorite paru koja će popraviti nabore. Sušilicu upalite na visoku temperaturu pet do deset minuta, a čim ciklus završi izvadite odjeću da se ponovno ne nabora, pa je odmah obucite ili objesite na vješalicu.

“Feniranje” odjeće

Ako često putujete i odsjedate u hotelima, vjerojatno ste čuli za ‘peglanje’ odjeće sušilom za kosu… Zgužvani predmet stavite na vješalicu i namočite naborana mjesta s malo vode (najbolje kupovne ili prokuhane, zbog kamenca). Uključite sušilo za kosu i usmjerite toplinu na dijelove odjeće koji su najviše zgužvani, samo pazite da ga ne držite preblizu odjeće i riskirate da zapalite tkaninu.

Sprej za uklanjanje nabora

Kupovni je sprej protiv nabora na odjeći najjednostavniji način ‘peglanja bez pegle’, za situacije kad vam pegla nije pri ruci ili ne stignete peglati. Zgužvani odjevni predmet jednostavno poprskajte, pa ga snažno protresite. Ovi sprejevi obično imaju i miris, pa će odjeću dodatno i osvježiti.

Sami napravite sprej za uklanjanje nabora

Nemate sprej protiv nabora pri ruci? Nema veze jer vjerojatno doma već imate sve sastojke koji vam trebaju da ga sami napravite… Pomiješajte jednu šalicu vode (po mogućnosti destilirane ili prokuhane) i 1 žličicu tekućeg omekšivača. Također, dobro je dodati 1 žličicu alkohola za pročišćavanje kako bi tekućina brže isparavala. Sve ulijte u praznu bocu s raspršivačem, pa nasprejajte po odjeći, savjetuje Real SImple, prenosi Večernji list, prfenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike